Στην 3M Ελλάς είχαμε πάντα την πεποίθηση ότι διαθέτουμε όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν μία εταιρεία να ξεχωρίζει! Οι συχνές μας εσωτερικές «έρευνες απόψεων» εδώ και χρόνια καταδεικνύουν την πίστη, αφοσίωση και εκτίμηση που τρέφουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία μας και αποτελούν εφαλτήριο για συνεχή βελτίωση σε όλους τους τομείς.

Η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό Best Workplaces αποφασίστηκε για να «μετρήσει» και αν είναι δυνατό να επιβεβαιώσει ότι αυτό που εμείς αξιολογούμε εσωτερικά, είναι πραγματικά ανταγωνιστικό και με άλλες σπουδαίες εταιρείες στην αγορά οι οποίες είναι επικεντρωμένες στις ίδιες ανθρωποκεντρικές αξίες και πρακτικές. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την διάκρισή μας στην πρώτη μας συμμετοχή στον διαγωνισμό. Το αποτέλεσμα αναδεικνύει δουλειά πολλών ετών και μία διαχρονική κουλτούρα ήθους, αρχών και ανοιχτής ειλικρινούς επικοινωνίας.

Το όραμά μας, στην 3Μ Ελλάς, είναι να είμαστε ο προτιμητέος προμηθευτής/ συνεργάτης των πελατών μας σε κάθε αγορά που απευθυνόμαστε, προσφέροντας υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες.

Το αποτέλεσμα αναδεικνύει δουλειά πολλών ετών και μία διαχρονική κουλτούρα ήθους, αρχών και ανοιχτής ειλικρινούς επικοινωνίας

Η προσέγγιση του στόχου αυτού επιτυγχάνεται μέσω της καλλιέργειας ενός κλίματος αξιών και σεβασμού με εργαζόμενους που αισθάνονται τη δέσμευση να συνεισφέρουν ενεργά το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, αντλώντας ικανοποίηση και υπερηφάνεια που αποτελούν μέλη της εταιρείας.

Με στόχο τη δημιουργία ενός ιδανικού εργασιακού περιβάλλοντος στην 3Μ Ελλάς, δουλεύουμε ενεργά σε τρεις βασικούς άξονες:
1) Ικανοποίηση βασικών αναγκών του εργαζόμενου με ανταγωνιστικές παροχές και πρακτικές (αμοιβές, κίνητρα, bonus, συνταξιοδοτικό, εργασιακή ασφάλεια κλπ.).
2) Δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και συντροφικότητας (συναισθηματικό δέσιμο με επικοινωνία, support systems, teamwork, προγράμματα επιβράβευσης και αναγνώρισης κλπ.).
3) Ανάπτυξη του εργαζόμενου σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο μέσα από συνεχή εκπαίδευση και ευκαιρίες εξέλιξης (career planning, job rotation κλπ.).

Κάποια προγράμματα που ξεχωρίζουν σε αξιολόγηση από τους εργαζόμενους είναι:

 • Ανταγωνιστικές αμοιβές.
 • Εταιρικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα.
 • Πρόγραμμα πρόωρης Συνταξιοδότησης.
 • Πρόγραμμα αναγνώρισης και επιβράβευσης (Marketing, Πωλήσεων, Διοικητικών υπηρεσιών, Spot Recognition για σημαντικά επιτεύγματα κλπ.).
 • Προγράμματα επικοινωνίας:
  – Τμηματικές συναντήσεις με τον MD και τον ΗRM, όπου συζητούνται ανοιχτά όλα τα θέματα των εργαζομένων κάθε τμήματος.
  – “Chat with HRM” ανοιχτές και χαλαρές συναντήσεις κυρίως νέων εργαζομένων με τον HRM για θέματα που τους απασχολούν και τον τρόπο αποδοχής και ενσωμάτωσης στην ομάδα.
 • Πρόγραμμα Mentoring κυρίως για εργαζόμενους υψηλής απόδοσης και δυνατοτήτων “High potentials”.
 • Κουπόνια φαγητού.
 • Πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για τον εργαζόμενο και τα μέλη της οικογένειάς του.
 • Πρόγραμμα Check up δωρεάν και προληπτικού ελέγχου για τα μέλη της οικογένειας.
 • Πρόγραμμα εκπαίδευσης (Local Academies) με ιδιαίτερη έμφαση στο Mktg, τις πωλήσεις και την ηγεσία.

Τέλος, ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά επιτυχίας όλων των προαναφερόμενων είναι η δημιουργία «κλίματος εμπιστοσύνης» με πολιτικές και πρακτικές που προωθούν και εδραιώνουν την ίση μεταχείριση, την αντικειμενικότητα και την  αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα.

Το “moto” μας τελευταία είναι “Live 3M” μέσα από το οποίο προσκαλούμε όλους τους εργαζόμενους μας να «ζήσουν» ενεργά και με θετική διάθεση την εμπειρία τους στην 3Μ Ελλάς και όλοι μαζί να συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε το μέλλον της εταιρείας μας!

Best Workplaces 2009: Οι 20 επιχειρήσεις – αντικείμενο του πόθου κάθε εργαζόμενου