Την Τρίτη 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το 7ο Ετήσιο Σεμινάριο Ηγεσίας της Sargia Partners «Inspiring Commitment».

Ο διεθνούς φήμης Transformation Coach και ιδρυτής του «Center for Advanced Coaching», Hendre D. Coetzee, ανέλυσε τη σημασία της δέσμευσης του συνόλου του οργανισμού στο όραμα και τη διαδικασία της αλλαγής, με στοιχεία και αναφορές που θα μείνουν ανεξίτηλα σε όλους. Ο ίδιος τόνισε ότι τα παραδείγματα και οι πρακτικές του παρελθόντος μπορεί να δημιουργούν ασφάλεια, αλλά δεν δίνουν κατεύθυνση, ενώ ανέλυσε τη διαφορά μεταξύ των δεξιοτήτων και των δυνατοτήτων μας, την πραγματική έννοια της νίκης και τη σημασία της αξιοπρεπούς υποχώρησης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του φετινού Σεμιναρίου Ηγεσίας, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας «Commitment Reloaded» η οποία συνδιοργανώθηκε από τη SARGIA Partners, τη Focus Bari και τη BOUSSIAS, αποκαλύπτοντας τα σημαντικά κενά επικοινωνίας, αντιλήψεων και ενσυναίσθησης που ενυπάρχουν μεταξύ των Ελλήνων CEO και των ανθρώπων που αυτοί διοικούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία και αναφορικά με τη δημιουργία κοινού οράματος, το 72% των CEOs θεωρεί ότι δείχνει πάθος για την εργασία του και μεταδίδει την ενέργεια στους άλλους, με το 30% των Directors/Managers να δηλώνει ότι οι ηγέτες το πραγματοποιούν αυτό.

Αντίστοιχα, το 53% των CEOs πιστεύει ότι σε μεγάλο βαθμό δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό όραμα που εμπνέει εμπιστοσύνη ενώ μόλις το 22% των Directors/Managers το αντιλαμβάνεται αυτό. Περισσότεροι από τους μισούς CEOs (59%) πιστεύουν ότι τονίζουν ξεκάθαρα την αξία της συμβολής του κάθε ατόμου στην επίτευξη του οράματος με μόνο το 20% των Directors/Managers να υποστηρίζουν το ίδιο. Σχετικά με την ενίσχυση της δημιουργικότητας, το 54% των CEOs πιστεύει ότι σε μεγάλο βαθμό ενθαρρύνει τη λήψη συνετών ρίσκων, ενώ το 36% δηλώνει ότι αντέχει την αποτυχία (τα αντίστοιχα ποσοστά των Directors/Managers είναι 20% και 14%).

Όσον αφορά στην εξασφάλιση συναισθηματικής ασφάλειας, το 69% πιστεύει ότι αποτελεί πρότυπο και δίνει το παράδειγμα στους ανθρώπους του και το 84% αναφέρει ότι είναι προσεγγίσιμο (24% και 47% τα αντίστοιχα ποσοστά των Directors/Managers). Το 66% των CEOs δηλώνει ότι προωθεί αρμονικές σχέσεις στα μέλη της ομάδας του και το 69% θεωρεί ότι αντιμετωπίζει δίκαια τους ανθρώπους του. Τέλος, σχετικά με την εκτίμηση και την επιβράβευση, μόλις το 48% των CEOs θεωρεί ότι αναγνωρίζει με αντιληπτό τρόπο τα επιτεύγματα των συνεργατών του και το 57% ότι επιβραβεύει τους συνεργάτες του για την καλή απόδοση και επιτυχίες τους (24% και 23% για Directors/Managers).