Παρακολουθούσαν τηλεδιάσκεψη που στόχο είχε να αντιμετωπιστεί η τεμπελιά εν ώρα εργασίας, και ήταν τόσο «ενδιαφέροντα» τα όσα άκουγαν που πέντε κινέζοι αξιωματούχοι -από το σύνολο όσων συμμετείχαν στη διάσκεψη- κοιμήθηκαν!

Για την ακρίβεια, μερικοί κοιμήθηκαν και κάποιοι άλλοι προτίμησαν να …διαβάσουν την εφημερίδα τους, αλλά πάντως καμία σημασία δεν έδωσαν στην τηλεδιάσκεψη για την …τεμπελιά. Και έτσι και οι πέντε τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επειδή «συνελήφθησαν» να απασχολούνται με άλλο τρόπο και να μην συμμετέχουν.

Την περίεργη είδηση, που έκανε τον γύρο του κόσμου, μετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Οι πέντε αξιωματούχοι, όλοι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι σε φοροτεχνικό γραφείο στη βόρεια επαρχία Σανξί, συμμετείχαν σε σύσκεψη με αντικείμενο τη βελτίωση της συμπεριφοράς των εργαζομένων, όταν δεν άντεξαν και είτε κοιμήθηκαν, είτε εντρύφησαν στην …εφημερίδα τους.

Το ενδιαφέρον είναι πως η συγκεκριμένη εκστρατεία ενημέρωσης αποσκοπούσε στο να υπενθυμίσει ότι δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπουν τη θέση τους, για να παίζουν παιχνίδια ή να «επιδίδονται σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες» εν ώρα εργασίας! Ως ελαφρυντικό των πέντε πάντως, το πρακτορείο Reuters, έσπευσε να σημειώσει πως οι κινέζοι αξιωματούχοι συχνά υποχρεούνται να συμμετέχουν σε πολύωρες, κουραστικές συναντήσεις και να διαβάζουν πομπώδεις εκθέσεις με βαρετά θέματα.