Παρόμοια στοιχεία φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι έρευνες σχετικά με την αγορά εργασίας σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

Πράγματι, η μελέτη του CIPD για τη Μεγάλη Βρετανία και του SHRM για τις Ηνωμένες Πολιτείες αποδεικνύουν ότι οι δύο χώρες βιώνουν παρόμοια επίπεδα περικοπών θέσεων εργασίας, παρά το γεγονός ότι η Βρετανική οικονομία ακολουθεί την αμερικάνικη με καθυστέρηση τριών μηνών. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα SHRM αναφέρει ότι ένας στους τρεις Αμερικανούς εργοδότες περιέκοψε θέσεις εργασίας κατά το τελευταίο τετράμηνο του περασμένου έτους. Αντίστοιχο είναι και το ποσοστό των Βρετανικών επιχειρήσεων που σχεδιάζουν περικοπές εργασίας για το πρώτο τέταρτο του 2009.

Πάντως, τα στοιχεία για την αμερικάνικη αγορά δείχνουν μικρή μείωση των απολύσεων για το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους. Έτσι, σε περίπτωση που ευσταθεί η υπόθεση ότι η Βρετανία ακολουθεί την Αμερικανική τάση, μπορεί να βιώσουμε μείωση των απολύσεων και στο Ηνωμένο Βασίλειο, το κράτος το οποίο χτυπήθηκε πρώτο από την κρίση στην Ευρώπη. Τόσο η Βρετανική όσο και η Αμερικανική έρευνα, συστήνουν ότι ο τομέας που υποφέρει από το μεγαλύτερο αριθμό απολύσεων είναι αυτός των κατασκευών, ενώ ακολουθεί ο κλάδος των υπηρεσιών.