Η εφημερίδα Washington Post ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κλείσει τα γραφεία της σε Σικάγο, Λος Άντζελες και Νέα Υόρκη στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς οι οικονομικές απώλειες απαιτούν την περικοπή δαπανών και τον εστιασμό στα πολιτικά και τοπικά νέα της πρωτεύουσας των ΗΠΑ.

Ο Kris Coratti, διευθυντής επικοινωνίας, δήλωσε ότι οι δημοσιογράφοι αυτών των γραφείων θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν στην Ουάσιγκτον, αλλά δυστυχώς τρεις θα απολυθούν. Σε υπόμνημα που έστειλε ο κορυφαίος αρθρογράφος της εφημερίδας Marcus Brauchli, στους εργαζόμενους, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «σε μία εποχή περιορισμένων πόρων και αυξανόμενης ανταγωνιστικής πίεσης, είναι αναγκαίο να επικεντρώσουμε τη δημοσιογραφική μας δύναμη στην κεντρική αποστολή μας για την κάλυψη της Ουάσινγκτον και των ειδήσεών της, των τάσεων και των ιδεών που διαμορφώνονται στην περιοχή και στην πολιτική της χώρας και της κυβέρνησης».

Η κυκλοφορία της Washington Post σε καθημερινή βάση ανέρχεται στα 582.000 φύλλα ενώ τις Κυριακές στα 822.000 με τα περισσότερα να διανέμονται στην περιοχή της Ουάσινγκτον.

Πηγή: in.gr