Το User Experience aKademy σχεδίασε και υλοποιεί η Κωτσόβολος, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη δημιουργία ολοκληρωμένων Capabilities aKademies. Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελείται από 3 επίπεδα, το UX Fundamentals (6 μήνες), το UX Advanced (1 έτος) και το UX Pro (1 έτος), και έχει ως στόχο οι non-UX experts να αποκτήσουν γνώσεις και ικανότητες UX και Design, ούτως ώστε να τις εφαρμόζουν στην εργασία τους, αλλά και στα διάφορα projects που συμμετέχουν.

Επιπλέον, ανάλογα με τον επαγγελματικό ρόλο και την επιθυμία των συμμετεχόντων, επιδιώκεται και η ανάδειξη UX Pros, δημιουργώντας έτσι για τους συμμετέχοντες ένα εναλλακτικό μονοπάτι καριέρας, το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν εφόσον το επιθυμούν. Ειδικότερα, τo προηγούμενο διάστημα ξεκίνησε το πρώτο επίπεδο του aKademy, το 6μηνο UX Fundamentals, με τη συμμετοχή εργαζομένων από διάφορα τμήματα της εταιρείας.

Αξιοποιώντας Subject Matter Experts της Κωτσόβολος, digital learning platforms, όπως την Future Learn, και εργαλεία όπως το Figma, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα με βιωματικό τρόπο να γνωρίσουν το πώς ο χρήστης γίνεται το επίκεντρο στις digital επαφές με την εταιρεία, να εμβαθύνουν και να αξιοποιήσουν μεθοδολογίες Design Thinking, να αναπτύξουν wireframes & prototypes κ.ά, ενώ θα τους δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις νέες τους γνώσεις και ικανότητες, συμβάλλοντας σε επίκαιρα UX Projects στην Κωτσόβολος, δημιουργώντας εμπειρίες για τους χρήστες.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι απώτερος σκοπός του συγκεκριμένου aKademy αποτελεί η δημιουργία και η ενίσχυση μιας κουλτούρας, η οποία βάζει στο επίκεντρο τον χρήστη που έρχεται σε digital επαφή με την Κωτσόβολος.