Πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2011, το 14ο Συμπόσιο Ανθρώπινου Δυναμικού από την KPMG με τίτλο «Entering a New Age in People Management». Πρόκειται για το καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας αλλά και για την καθιερωμένη βράβευση των οργανισμών, που διακρίνονται για τις πρωτοβουλίες τους σε επίπεδο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Το κοινό, αποτελούμενο από 180 υψηλόβαθμα στελέχη της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και άλλων επαγγελματιών του χώρου, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε ομιλίες, παρουσιάσεις, πάνελ συζήτησης και workshops, από καταξιωμένους ξένους και Έλληνες ομιλητές.

Οι δύο κεντρικοί ομιλητές του Συμποσίου ήταν οι: Ο σύμβουλος σε θέματα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και καθηγητής στο College of Business του Πανεπιστημίου San Francisco State, Dr. John Sullivan. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, τόνισε την αξία της ενίσχυσης της εικόνας της εταιρείας στην αγορά εργασίας (employment branding) όσον αφορά στην προσέλκυση, την πρόσληψη στελεχών και τη βελτίωση της παραγωγικότητας, αλλά και στην ενίσχυση του talent pool, καταλήγοντας ότι ένα πρόγραμμα Employment Branding θα πρέπει να είναι σωστά σχεδιασμένο, με ξεκάθαρη στρατηγική και να επικοινωνεί αυθεντικά μηνύματα, ενώ οι εταιρείες δεν θα πρέπει να αρκούνται στην υιοθέτηση best practices, αλλά στην υιοθέτηση πρακτικών «επόμενης γενιάς» – ή αλλιώς «next practices».

Ο έτερος keynote speaker ήταν ο Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Yale και «πατέρας» του όρου «Συναισθηματική Νοημοσύνη», Peter Salovey. Μετά από μια σύντομη παρουσίαση για το ρόλο της ΣΝ στον εργασιακό χώρο, με στατιστικά αποτελέσματα και μετρήσεις, ο καθηγητής κατέληξε στο ότι η Συναισθηματική Νοημοσύνη μπορεί μεν να μας βοηθήσει να έχουμε αυξημένες θετικές ικανότητες στο εργασιακό περιβάλλον, δεν μπορεί ωστόσο από μόνη της να χρησιμοποιηθεί ως πανάκεια για την επιτυχία.

Workshop και Panel Discussion
Σε ένα ιδιαίτερα χρήσιμο και διαδραστικό workshop, ο Γιάννης Δημαράκης, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Scotwork μίλησε για επιτυχημένες τεχνικές διαπραγμάτευσης στο χώρο του HR.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τα στελέχη της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού σήμερα, είναι αυτά που κατεξοχήν καλούνται να διαπραγματευτούν με τρίτα μέρη και ότι βασικά εφόδια στο «οπλοστάσιό» τους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της διαπραγμάτευσης, θα πρέπει να είναι η θέσπιση στόχων και ορίων, η συλλογή πληροφοριών, η ανάπτυξη της στρατηγικής, η κατανομή των ρόλων και ο καθορισμός των πιθανών παραχωρήσεων.

Στο πάνελ συζήτησης, με συντονιστή τον Χρήστο Βασιλειάδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Citi Ελλάδος συμμετείχαν οι:
• Γιάννης Κόλλας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου, Τσιμέντα Τιτάν
• Ανδρέας Λιάκος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Cadbury Ελλάς
• Ασημίνα Μαντζαβίνου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Ι & Σ Σκλαβενίτης
• Μαίρη Νικολαϊδου, Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου, Emporiki Bank
• Ρία Ταμπάκη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού MSD Greece, υπεύθυνη για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Βαλκάνια.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε σύμπνοια απόψεων ότι ο ρόλος του Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού ως στρατηγικός επιχειρηματικός εταίρος είναι κρίσιμος υπό το πρίσμα των σημερινών συνθηκών. Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στα μέτρα περικοπών, στα οποία έχουν προβεί οι Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού λόγω της κατάστασης στην αγορά και έδωσαν το στίγμα τους για τους τρόπους με τους οποίους θα διαχειριστούν τις νέες εργασιακές εξελίξεις, αλλά και το πώς αναμένονται να επηρεάσουν την κάθε εταιρεία οι αλλαγές αυτές, διευκρινίζοντας ότι καλούνται να βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς εγρήγορσης.

Την «ανθρώπινη» και αισιόδοξη διάσταση στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού πρόσφερε με την ομιλία της η πρώην Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της FNAC, Ειρήνη Σειραδάκη, ενώ η Γεωργία Σταματέλου, Γενική Διευθύντρια στην KPMG παρουσίασε μια πιο «τεχνική» θεώρηση των πραγμάτων σε εργασιακά θέματα, με την ανάλυση της τεχνικής εργασιακής και φορολογικής διάστασης της περίπτωσης εκπατρισμού στελεχών στο εξωτερικό.

Το συμπόσιο ολοκληρώθηκε με μια ανάλυση των νομικών θεμάτων που αφορούν τους επαγγελματίες του χώρου από τον Δημήτρη Αντωνίου, Δικηγόρο και συνεργάτη του καθηγητή Αλέξη Π. Μητρόπουλου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αναλύθηκαν επίσης όλες οι εξελίξεις του εργατικού δικαίου μετά το μνημόνιο. Το λυπηρό συμπέρασμα ήταν ένα: το εργατικό δίκαιο βαίνει προς απορρύθμιση και το νέο αυτό πλαίσιο με τις όποιες ανεπάρκειές του είναι μόνο η αρχή όσων έπονται ως συνέχεια προς την κατεύθυνση που θέτουν τα νέα αυτά δεδομένα.


Βραβεία Ανθρώπινου Δυναμικού
Όπως και κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του Συμποσίου πραγματοποιήθηκαν τα Βραβεία Ανθρώπινου Δυναμικού, κατά τη διάρκεια των οποίων βραβεύτηκαν οι τρεις εταιρείες με τις καλύτερες πρωτοβουλίες στο χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ελλάδα.

Οι εταιρείες που διακρίθηκαν μετά την αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής είναι οι: Αθηναϊκή Ζυθοποιία που διακρίθηκε στην κατηγορία «Εκπαίδευση & Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», η AXA Ασφαλιστική που διακρίθηκε στην κατηγορία «Διακράτηση Προσωπικού» και η XEROX που επίσης διακρίθηκε στην ίδια κατηγορία. Την Επιτροπή Αξιολόγησης των Βραβείων αποτέλεσαν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας: Γιάννης Δραπανιώτης, Σύμβουλος Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Χαράλαμπος Κανελλόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Δημήτρης Μπουραντάς, Καθηγητής, Διευθυντής του Executive MBA και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάρθα Μυλωνά, HR Director South Eastern Europe του Ομίλου Επικοινωνίας DDB, Πρόεδρος του Συνδέσμου Στελεχών Διοίκησης Προσωπικού (ΣΣΔΠ), Μιχάλης Παγίδας, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, Επίτιμος Πρόεδρος S.C Johnson Hellas S.A., Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΑΣΕ, Νάνσυ Παπαλεξανδρή Καθηγήτρια – Διευθύντρια Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος ΙΜΑΔ, ΕΕΔΕ.