Επιλεγμένοι φοιτητές από Ευρώπη και Αμερική, βρέθηκαν στην Αθήνα στις 8/4 για να λάβουν μέρος στο Διεθνή Διαγωνισμό KPMG International Business Cases.

Ο εν λόγω διαγωνισμός εκπονήθηκε πριν 7 χρόνια από την KPMG International, είναι ετήσιος και φιλοξενείται κάθε άνοιξη σε μία διαφορετική πρωτεύουσα ενώ συμμετέχουν επιλεγμένοι (από τα Πανεπιστήμιά τους) φοιτητές από Ευρώπη, Βόρειο Αμερική και Καναδά. Η διαδικασία είναι η εξής: τέσσερις τελειόφοιτοι φοιτητές (1 ομάδα) από την κάθε χώρα που συμμετέχει, διαγωνίζονται μεταξύ τους για να αναδειχθεί η καλύτερη χώρα/ομάδα.

Οι ομάδες πρέπει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, να διαβάσουν, κατανοήσουν και παρουσιάσουν τις προτάσεις τους επί συγκεκριμένης υπόθεσης (business case). Τα business cases είναι πραγματικές αναφορές εταιρειών, που  επεξεργάστηκαν για το διαγωνισμό διεθνούς φήμης Πανεπιστήμια. Το έπαθλο για τη νικήτρια ομάδα είναι δύο χιλιάδες ευρώ.

Φέτος οι χώρες που πήραν μέρος ήταν έντεκα: Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Σουηδία, Νορβηγία, Αμερική, Καναδάς, Ρωσία, Ισπανία, Λουξεμβούργο και Τσεχία. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Αμερικής. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να φέρει σε επαφή τελειόφοιτους φοιτητές από διαφορετικές χώρες, να γνωρίσουν τον «πραγματικό ανταγωνισμό», το διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον και τη διαφορετικότητα του τρόπου σκέψης.