Η KPMG σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ) και με την υποστήριξη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, διοργάνωσαν για δεύτερη φορά, οχτώ δωρεάν διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια “AdvantAge Days” την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουλίου.

Το εν λόγω πρόγραμμα διεξάγεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής υπευθυνότητας “AdvantAge”, με στόχο την ενίσχυση και αναβάθμιση δεξιοτήτων των άνω των 50 ετών επαγγελματιών και την πάταξη του ηλικιακού ρατσισμού.

Συνολικά, 8 επαγγελματίες εκπαιδευτές, μέλη ΣΔΑΔΕ, καθώς και 8 συντονιστές, στελέχη της KPMG στην Ελλάδα και μέλη του ΣΔΑΔΕ, συμμετείχαν εθελοντικά «και αποτέλεσαν πολύτιμους αρωγούς στην προσπάθεια για τη δημιουργία συνθηκών ίσων ευκαιριών απασχόλησης για τους εργαζόμενους και για όσους βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας ή αλλαγής καριέρας, ανεξαρτήτως ηλικίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια περιλάμβαναν θεματικές όπως δημιουργία σύγχρονου βιογραφικού σημειώματος, σωστή χρήση του LinkedIn, προετοιμασία για συνεντεύξεις & personal branding, σχεδιασμός μιας επιτυχημένης μετάβασης καριέρας κ.ά..

Στόχος της πρωτοβουλίας “AdvantAge” είναι να ευαισθητοποιήσει την επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα στο θέμα της ηλικιακής διάκρισης (ageism) στο χώρο της εργασίας, καθώς και να πραγματοποιήσει δράσεις για την έμπρακτη καταπολέμηση του φαινομένου. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθούν και νέες, σχετικές δράσεις.