Η εταιρική εκπαίδευση είναι μία πηγή ενέργειας για μία επιχείρηση, σύμφωνα με τον Perry Timms, Learning and workplace evangelist, συγγραφέα και ιδρυτή του PTHR (People & Transformational HR).

Ο κεντρικός ομιλητής του Learning & Development Conference, που διοργανώνουν το HR Professional και η BOUSSIAS, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018, υποστηρίζει ότι «δυστυχώς, πολλές εταιρείες αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση ως μία ‘παρέμβαση’ ανάμεσα στις διάφορες εργασιακές δραστηριότητες, και αυτό είναι λάθος. Η εταιρική εκπαίδευση είναι δουλειά και πρέπει να την εκτιμήσουμε περισσότερο από ότι συμβαίνει σήμερα». Ο ίδιος είναι υπέρμαχος της δημιουργίας ενός οικοσυστήματος μάθησης, κάτι που απαιτεί μία μακροπρόθεσμη και ολιστική προσέγγιση. Ταυτόχρονα, πιστεύει ότι ζούμε στην εποχή της καινοτομίας και η εκπαίδευση δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο P. Timms έρχεται στη σκηνή του Learning & Development Conference για να μοιραστεί εμπειρίες και πρακτικές συμβουλές για τη σχεδίαση εκπαιδευτικών εταιρικών προγραμμάτων τα οποία έχουν πραγματική επιχειρηματική αξία, ενώ ταυτόχρονα δεν απαιτούν μεγάλες επενδύσεις. Ένα από τα αγαπημένα του moto άλλωστε είναι το «low cost, high energy!». Ο P. Timms έχει, κατά δική του ομολογία, «εμμονή» με τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος στην εργασία για τους ανθρώπους και ζει μέσα από το ρόλο του ως Chief Energy Officer της συμβουλευτικής του εταιρείας – PTHR.

Είναι διεθνής και TEDx speaker για το μέλλον της εργασίας, το ΗR και την εταιρική εκπαίδευση, συνδυάζοντας την 25ετή και πλέον εμπειρία του στην καθοδηγούμενη από την τεχνολογία αλλαγή, την οργανωσιακή ανάπτυξη και την εταιρική εκπαίδευση με το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τα εναλλακτικά επιχειρηματικά μοντέλα και των αυτο- οργανωμένων τρόπων εργασίας. Ο Perry είναι Chartered Member του CIPD, και ενεργεί ως σύμβουλος σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές και συνεργατικές τεχνολογίες, ενώ είναι συνεργάτης στο Sheffield Hallam University και το RSA. Είναι επίσης, βοηθός καθηγητής του Hult International Executive Education στο Ashridge Business School, συνεργάτης στο Work Foundation και επισκέπτης καθηγητής στο GEA College Entrepreneurs Business School.

Tον Οκτώβριο του 2017 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Transformational HR», το οποίο βρίσκεται ήδη στο Top 30 των ευπώλητων ΗR βιβλίων στο Amazon.com.