Στην 5η θέση των χαμηλότερα αμοιβόμενων εργαζόμενων του κόσμου, βρίσκονται οι Έλληνες εργαζόμενοι, σύμφωνα με νέα έρευνα της διεθνούς πλατφόρμας αναζήτησης εργασίας LensaΌπως προκύπτει από την έρευνα, στην κορυφή της λίστας με τους πιο κακοπληρωμένους εργαζόμενους στον κόσμο, είναι το Μεξικό, αφού οι Μεξικανοί εργάζονται τις περισσότερες ώρες την εβδομάδα και παίρνουν το χαμηλότερο ωρομίσθιο.

Συγκεκριμένα, εργάζονται 40 ώρες και 48 λεπτά κατά μέσο όρο την εβδομάδα και πληρώνονται 7 δολάρια και 64 σεντς την ώρα. Στη δεύτερη θέση της ίδιας κατάταξης παγκοσμίως βρίσκονται οι Χιλιανιοί, που δουλεύουν 35 ώρες και 6 λεπτά την εβδομάδα και αμείβονται με 14 δολάρια και 64 σεντς, ενώ ακολουθούν οι Σλοβάκοι και οι Ούγγροι. Στην πέμπτη θέση των πιο κακοπληρωμένων εργαζομένων βρίσκονται οι Έλληνες, οι οποίοι εργάζονται 33 ώρες και 12 λεπτά την εβδομάδα κατά μέσο όρο και παίρνουν 15 δολάρια και 74 σεντς την ώρα.

Ακολουθούν οι Τσέχοι, οι Πορτογάλοι, ενώ σε καλύτερη θέση είναι οι Πολωνοί, οι Εσθονοί και οι Λιθουανοί. Όσον αφορά στους πιο καλοπληρωμένους εργαζομένους στον κόσμο, στην κορυφή είναι οι Ισλανδοί, οι οποίοι εργάζονται 27 ώρες και 36 λεπτά κατά μέσο όρο την εβδομάδα και παίρνουν 47 δολάρια και 3 σεντς την ώρα. Ακολουθούν οι εργαζόμενοι του Λουξεμβούργου, οι Δανοί, οι Ελβετοί, οι Ολλανδοί, οι Νορβηγοί και οι Γερμανοί.