Η πλειονότητα των συμμετεχόντων στη νέα παγκόσμια έρευνα της Lepaya, με τίτλο «Evolution of Skills 2030» και, συγκεκριμένα, το 82%, ανέφεραν πως αισθάνονται ότι οι απαιτήσεις στον χώρο εργασίας εξελίσσονται ταχύτερα από τις δεξιότητές τους.
Η έρευνα δείχνει ότι η πρόοδος ιδίως της τεχνητής νοημοσύνης υπερβαίνει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων, με 40% των ερωτηθέντων να αναγνωρίζει τις τεχνολογικές εξελίξεις ως τον κύριο παράγοντα για την εξέλιξή τους.
Εξάλλου, υποδηλώνει ότι οι οργανισμοί οι οποίοι δεν διαθέτουν relevant, επικαιροποιημένα skillsets διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για απολύσεις και εργασιακή εξουθένωση.
Προτείνει δε οι προτεραιότητες του ανθρώπινου δυναμικού να μετατοπιστούν προς την intentional μάθηση. Επίσης, βρέθηκε ότι 35% των HR leaders και των στελεχών L&D, θεωρούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ΤΝ ως την πιο σημαντική πρόκληση για τις επιχειρήσεις, ενώ ακολουθούν η διατήρηση των ταλέντων και οι μεταβαλλόμενες προτεραιότητες των πελατών για το 27% και το 24% των ερωτηθέντων αντίστοιχα.
(Πηγή: HR Review)