Τα 15 χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα συμπληρώνει φέτος η Leroy Merlin. Με την εν λόγω αφορμή, η εταιρεία, σε σχετική εκδήλωση, ανακοίνωσε μία νέα στρατηγική κίνηση που αφορά στην επένδυση, ύψους 700.000€, σε δύο νέους αποθηκευτικούς χώρους γρήγορης διακίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες δράσεις ανάπτυξης καταστημάτων και marketplace, ενώ επισημάνθηκε και η κοινωνική συνεισφορά, με επιτομή το Πρόγραμμα ΕΚΕ #giakalo.

Επιπλέον, στόχος της Leroy Merlin για τα επόμενα χρόνια είναι να συνεχίζει να επενδύει στο ανθρωποκεντρικό μοντέλο που εφαρμόζει για τους εργαζομένους της, προσπαθώντας να το αποδεικνύει μέσα από συνεχή εκπαίδευση, σεμινάρια, έμφαση στην ασφάλειά και ίσες ευκαιρίες εξέλιξης για όλους. «Σήμερα τόσο το 47% των διοικητικών μας θέσεων σε καταστήματα και κεντρικά γραφεία όσο και το 40% των θέσεων top management καλύπτονται από γυναίκες, με στόχο να φτάσουμε το 50% το 2023!» τόνισε η Άννα Παζούλη, HR Director της εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Παράλληλα, η ίδια επισήμανε πως η εταιρεία υιοθετεί ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας για τα κεντρικά γραφεία, στο πλαίσιο μετάβασης σε ένα πιο σύγχρονο μοντέλο Work-life Balance, ενώ εξακολουθεί να θέτει σε προτεραιότητα την έμπρακτη αναγνώριση της συμβολής κάθε ανθρώπου, προσπαθώντας να διατηρεί τις αμοιβές σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά που επικρατούν στην αγορά του λιανεμπορίου ή ορίζονται από τη νομοθεσία ως κατώτατες αποδοχές, σε συνδυασμό με παροχές που επιβραβεύουν τις επιδόσεις.

«Για το 2022, η εταιρεία προχώρησε σε οριζόντιες αυξήσεις της τάξης του 2% για όλους τους 1.300 συναδέλφους και τις συνδύασε με συμπληρωματικές παροχές όπως δωρεάν κινητά τηλέφωνα με απεριόριστη επικοινωνία και χρήση data καθώς και κάρτες σίτισης» κατέληξε η Α. Παζούλη.