Στο πλαίσιο της Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης η ΗP Hellas συνεχίζει την στρατηγική της συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη, με στόχο την ενίσχυση κλάδων όπως η Παιδεία, η Κοινωνική Προσφορά και το Περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για τα Κορίτσια στην Τεχνολογία και σε συνδυασμό με την εθελοντική δράση των εργαζομένων της HP, «40 Days of Doing Good», η εταιρεία διοργάνωσε το πρώτο διήμερο workshop “Let’s Get Digital” με την υποστήριξη του Δήμου Κορυδαλλού και με την συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Χατζηγάκη. Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση κοριτσιών 14 έως 17 ετών με ελάχιστη ή καθόλου γνώση και επαφή με την τεχνολογία.

Σύμφωνα με την εταιρεία δε, αποτελεί το πρώτο από μία σειρά workshops επικεντρωμένα στις ψηφιακές δεξιότητες που θα πραγματοποιηθούν με το επόμενο ραντεβού να δίνεται τέλος Μαΐου.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε στο χώρο του «Ανοιχτού Ψηφιακού Σχολείου για Όλους», το οποίο λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια προσφέροντας ισότιμη συμμετοχή όλων στην νέα ψηφιακή εποχή, παρέχοντας δωρεάν μαθήματα δεξιοτήτων πληροφορικής τα οποία διευκολύνουν την καθημερινότητά και παράλληλα συνιστούν εφόδια για την επαγγελματική εξέλιξη και την κοινωνική κινητικότητα.