Νέα μείωση κατά 10% σημειώθηκε το α’ τρίμηνο εφέτος στον αριθμό των απασχολουμένων στο λιανικό εμπόριο της χώρας, ως αποτέλεσμα της κρίσης που μαστίζει τον εμπορικό κόσμο, ακόμη και τα καταστήματα διατροφής, τα οποία πριν λίγο καιρό ήταν στο «απυρόβλητο».

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη αποτυπώνεται στα ποσοστά ανεργίας, που καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ ανά τρίμηνο. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο γενικός δείκτης απασχολουμένων ατόμων στον κλάδο παρουσίασε μείωση 10% το α’ τρίμηνο 2012 σε σύγκριση με το 2011. Ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε μείωση 7,9%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων παρουσίασε μείωση 11,4%.

Ο ίδιος δείκτης, το α’ τρίμηνο 2012 σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο 2011, παρουσίασε μείωση 1,9%. Ο δείκτης των καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε μείωση 0,3%, ενώ ο δείΣχεδόν 1 στους 3 ανέργους αναζητά εργασία πάνω από έτοςκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων παρουσίασε μείωση 3,3%.