Η Lidl Ελλάς παρουσίασε τη μελέτη της κοινωνικοοικονομικής επίδρασης του ομίλου το 2022. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Διοίκησης της εταιρείας, Martin Brandenburger, η Lidl Ελλάδας σχεδιάζει συνολικές επενδύσεις 120 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στα περισσότερα από 1,4 δισ. ευρώ που έχει επενδύσει η εταιρεία στην Ελλάδα από το 1999 μέχρι σήμερα.

«Για το 2022 συγκεκριμένα, η συνολική προστιθέμενη αξία που προσφέραμε στην ελληνική οικονομία ήταν 953 εκατ. ευρώ, κάτι που αντιστοιχεί στο 0,46% του ΑΕΠ. Για κάθε 1 άμεσης συνεισφοράς μας στο ΑΕΠ, δημιουργούνται επιπλέον 3,89 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, εκτός από τις επενδύσεις σε νέα καταστήματα η Lidl προχωρά και σε αυξήσεις προς το ανθρώπινο δυναμικό της, ενώ από 1η Δεκεμβρίου 2023 ο κατώτατος μισθός για την εταιρεία θα είναι στα 1.000 μεικτά τον μήνα.

«Προχωράμε σε νέες αυξήσεις, έτσι ώστε από την 1η Δεκεμβρίου ο κατώτατος μισθός πλήρους απασχόλησης στη Lidl Ελλάς να ανέρχεται πλέον στα 1.000€ μικτά για όλους τους εργαζομένους μας, όχι μόνο στα γραφεία, αλλά και στα καταστήματα και τις αποθήκες», σημείωσε ο Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς.