Τους σπουδαστές του 2ου κύκλου του προγράμματος εκπαίδευσης και εργασίας, Lidl UP: Learn and Work, υποδέχτηκε σε σχετική εκδήλωση την Παρασκευή 10 Μαρτίου, η Lidl Ελλάς. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιεί η εταιρεία σε συνεργασία με το Δημόσιο Πειραματικό ΙΕΚ Γλυφάδας και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το οποίο συνδυάζει σπουδές και εκπαίδευση στην πράξη με πιστοποιημένο πτυχίο ως «Στέλεχος Λιανικού Εμπορίου» από τον ΕΟΠΠΕΠ και μια θέση υποδιευθυντή/-τριας Καταστήματος Lidl να περιμένει τους/τις αποφοίτους του.

Η αρχή του 1ου εξαμήνου έγινε τον Φεβρουάριο του 2023, με τα θεωρητικά μαθήματα στο Δημόσιο Πειραματικό ΙΕΚ Γλυφάδας, ενώ τον Μάρτιο ξεκίνησε η υλοποίηση της μαθητείας στα καταστήματα της Lidl Ελλάς στην Αττική. «Είναι μεγάλη μας χαρά να καλωσορίζουμε τους σπουδαστές και σπουδάστριες του 2ου κύκλου του Lidl UP: Learn and Work, καθώς και να βραβεύσουμε τους σπουδαστές και σπουδάστριες του 1ου κύκλου που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρώτο έτος του προγράμματος.

Με την περαιτέρω ενίσχυση του Lidl UP: Learn and Work δείχνουμε έμπρακτα την πίστη μας στη νέα γενιά, δίνοντας χώρο σε νέους και νέες χωρίς προηγούμενη ή με ελάχιστη εργασιακή εμπειρία, αλλά με θέληση και όρεξη για μάθηση, να εξελιχθούν χωρίς όρια, προετοιμάζοντας τα “Στελέχη Λιανικού Εμπορίου” του αύριο» δήλωσε η Νικολέττα Κολομπούρδα, HR Director and Member of the Board της Lidl Ελλάς.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η εταιρεία σχεδιάζει ήδη τον 3ο κύκλο του προγράμματος, που αυτή τη φορά θα βασίζεται στην απομακρυσμένη θεωρητική εκπαίδευση και θα απευθύνεται σε νέους και νέες από ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, με τη μαθητεία να υλοποιείται στο κατάστημα Lidl της περιοχής τους.