Η General Motors (GM) ανακοίνωσε το διορισμό της Μέρι Μπάρα ως διαδόχου του Νταν Άκερσον στη θέση του γενικού διευθυντή από τις 15 Ιανουαρίου 2014, γεγονός που την καθιστά την πρώτη γυναίκα που θα διευθύνει τη μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Μ. Μπάρα, 51 ετών, είναι σήμερα αντιπρόεδρος παγκόσμιας ανάπτυξης των προϊόντων, των αγορών και της αλυσίδας ανεφοδιασμού του ομίλου. «Εξελέγη από το διοικητικό συμβούλιο για να γίνει η επόμενη γενική διευθύντρια της επιχείρησης και θα μπει στο διοικητικό συμβούλιο», διευκρίνισε στην ανακοίνωση του ο όμιλος. Ο Ν. Άκερσον, 65 ετών, ήταν γενικός διευθυντής της GM από το Σεπτέμβριο του 2010 και πρόεδρος και γενικός διευθυντής από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Αντίθετα με τον ίδιο, ο οποίος είχε έρθει από το επενδυτικό ταμείο Carlyle μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, η Μ. Μπάρα προέρχεται από την ίδια την εταιρεία και έχει περάσει 33 χρόνια στην GM. Ανέβηκε στην ιεραρχία περνώντας από θέσεις στην κατασκευή και το δημιουργικό, καθώς και από θέσεις ανώτερου στελέχους. «Ανήκει σ’ αυτούς και αυτές που ηγήθηκαν της ανάκαμψης του ομίλου, της αναζωογόνησης των προϊόντων του», τονίζεται στην ανακοίνωση.