«Η συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων στην τεχνολογία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα είναι απαραίτητη για την οικονομική και βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας», υπογράμμισε σε ομιλία της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, από το βήμα του 2nd Digital Beach Summit 2022, που διοργάνωσε ο Δήμος Πρέβεζας. Η M.

Συρεγγέλα μίλησε στην ενότητα «Skilling, Reskilling, Upskilling: Εταιρείες Startups και Καινοτομία ως δυναμική αντίδρασης στο εσωτερικό Brain Drain» και τόνισε ότι «στις προτεραιότητές μας είναι η δημιουργία ευκαιριών για οικονομική και κοινωνική εξέλιξη κάθε γυναίκας και γι’ αυτό κάνουμε συνεχώς δράσεις που διευκολύνουν τον συνδυασμό προσωπικής ζωής και εργασίας, προάγουν την ισότητα στις αμοιβές, αντιμετωπίζουν τα επαγγελματικά στερεότυπα λόγω φύλου, προωθούν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ενισχύουν την εκπαίδευση και κατάρτιση γυναικών και κοριτσιών στην έρευνα και την τεχνολογία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Τα σημαντικά βήματα που γίνονται στη χώρα μας φαίνονται και στην έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2021 «Women in Digital», σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα ανέβηκε στην 22η θέση στην Ευρώπη από την 26η θέση που είχε το 2020.

«Εμείς εργαζόμαστε καθημερινά με οδηγό μας το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων για να βελτιώσουμε τη θέση των γυναικών στην αγορά εργασίας, αλλά και να ενισχύσουμε την εκπαίδευση και την κατάρτιση των γυναικών και των κοριτσιών στην έρευνα και την τεχνολογία», ανέφερε η M. Συρεγγέλα και πρόσθεσε ότι «έχουμε θέσει συγκεκριμένους στόχους και έχουμε συγκεκριμένη στρατηγική, ενώ για να ενισχύσουμε δυναμικά τη γυναικεία καινοτομία δημιουργήσαμε το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας για Γυναίκες με στόχο την υποστήριξη και προώθηση των θεμάτων έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας των γυναικών στην Ελλάδα».