«Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού της χώρας είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», ανέφερε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα μιλώντας στην 5η Υπουργική Διάσκεψη της Ένωσης για τη Μεσόγειο (Union for the Mediterranean) με θέμα την απασχόληση των ευάλωτων πληθυσμών, κυρίως των νέων και των γυναικών, που πραγματοποιείται στο Μαρόκο.

Η Μ. Συρεγγέλα συμμετείχε σε πάνελ συζήτησης για την πράσινη και ψηφιακή ανάκαμψη, τις δεξιότητες και την καινοτομία και τόνισε το σημαντικό ρόλο της αναβάθμισης των ψηφιακών και τεχνολογικών δεξιοτήτων των νέων και των γυναικών, «δεξιοτήτων που λειτουργούν ως ισχυρό εφόδιο για τη σύγχρονη αγορά εργασίας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε τόσο στην πρωτοβουλία «Green Jobs for Women», όσο και στη δημιουργία του «Κέντρου Καινοτομίας για τις Γυναίκες». Όπως είπε, με την πρωτοβουλία «Green Jobs for Women» υποστηρίζεται η μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία επιδοτώντας τη δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις με έμφαση στις άνεργες γυναίκες, ενώ με τη δημιουργία του «Κέντρου Καινοτομίας για τις Γυναίκες» προωθείται η γυναικεία έρευνα, καινοτομία και επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Κατά την τοποθέτησή της η υφυπουργός τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα την περσινή χρονιά πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης της ανεργίας στην Ε.Ε., δημιουργώντας κατά τη διάρκεια της πανδημίας περισσότερες από 50.000 νέες θέσεις εργασίας, μέσω των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, πρώην ΟΑΕΔ), ενώ τη φετινή χρονιά θα «ανοίξουν» άλλες 86.000 νέες θέσεις μέσω των έργων και των δράσεων που σχεδιάζει και υλοποιεί το υπουργείο. Στο συγκεκριμένο πάνελ συμμετείχαν ακόμη ο Andrea Orlando, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Πολιτικών της Ιταλίας, ο Χρήστος Ιωάννου, μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Business Europe και Διευθυντής Τομέα Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας του ΣΕΒ και ο Mustapha Tlili, Εκτελεστικός Γραμματέας της Αραβικής Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων.