Επίσκεψη στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης Αγίων Αναργύρων – Ιλίου πραγματοποίησαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα και ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης. Κατά την επίσκεψη τονίστηκε ότι η μείωση της ανεργίας, η ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας και η στήριξη των εργαζομένων μητέρων είναι στις προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης.

«Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προωθούμε δράσεις για να μειώσουμε την ανεργία των νέων και να καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις που υφίστανται οι γυναίκες στην αγορά εργασίας. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μέτρα για τη στήριξη της γυναικείας εργασίας, μέτρα πρακτικά, ουσιαστικά και με αποτέλεσμα. Έτσι, καταφέραμε να μειώσουμε τη γυναικεία ανεργία στο 15% τον Σεπτέμβριο του 2022 από το 21,5% που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2019», τόνισε η υφυπουργός.

Στη συνέχεια η Μ. Συρεγγέλα αναφέρθηκε στη συνεργασία με τη ΔΥΠΑ για τη στήριξη άνεργων γυναικών θυμάτων βίας, με αύξηση μοριοδότησης κατά 40% στο βελτιωμένο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας και ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων στο πρόγραμμα απασχόλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων. «Είμαστε δίπλα σε όλες τις γυναίκες.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις ανάγκες τους και το αποδεικνύουμε συνεχώς δημιουργώντας νέες και καινοτόμες δράσεις στήριξής τους», υπογράμμισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν μένουμε στα λόγια, αλλά ασκούμε κοινωνική πολιτική στην πράξη, ενσωματώνουμε την οπτική του φύλου στις τομεακές πολιτικές και δημιουργούμε τα θεμέλια για την ισότιμη πρόσβαση ανδρών και γυναικών στην αγορά εργασίας».