Την πρόταση να πληρώνουν οι επιχειρήσεις της Μεγάλης Βρετανίας ένα φόρο «visa tax» για κάθε εργαζόμενο που φέρνουν από το εξωτερικό, φόρο που θα ανέρχεται στο 7% του μισθού κατέθεσε χθες στο BBC ο Chief Executive Officer της Next, λόρδος Wolfson.

Όπως ανέφερε, στόχος είναι να γίνει πιο ανταγωνιστική η αγορά  και να διασφαλιστεί με αυτό τον τρόπο ότι θα υπάρχει ένα σύστημα που θα επιτρέπει μεν στη χώρα να εισέρχονται εξειδικευμένα στελέχη, χωρίς όμως παράλληλα να χάνονται ευκαιρίες για τους βρετανούς εργαζόμενους. Μάλιστα ανέφερε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να πληρώνουν τους βρετανούς εργαζόμενους όσο και τους εργαζόμενους που φέρνουν από το εξωτερικό.

Το όλο θέμα έχει προκύψει τελευταία με την έλλειψη εργατικού και στελεχιακού δυναμικού που παρατηρείται στη Μεγάλη Βρετανία, ως συνέπεια και του Brexit. To παράδειγμα της Next είναι χαρακτηριστικό, αφού η εταιρεία το τελευταίο διάστημα σε σειρά ανακοινώσεών της επισημαίνει ότι το εργατικό δυναμικό της για αποθήκες και logistics βρίσκεται υπό πίεση, ενώ υπάρχει σημαντική έλλειψη και σε εποχιακούς εργαζόμενους.