Η εμπιστοσύνη των εργοδοτών στην Ελλάδα ενισχύεται σταδιακά για 9ο συνεχόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με το τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας της Manpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης.

Με το Δείκτη των Προοπτικών Απασχόλησης να διαμορφώνεται στο +8%, σε συνέχεια της εποχικής του προσαρμογής, οι εκτιμήσεις των Ελλήνων εργοδοτών είναι οι πιο αισιόδοξες που έχουν καταγραφεί από το 4ο Τρίμηνο του 2008, σημειώνοντας για περισσότερο από δύο χρόνια συνεχή βελτίωση. Οι εργοδότες λοιπόν, αναμένουν αύξηση των προσλήψεων σε οκτώ από τους εννέα τομείς της οικονομίας για το 4ο Τρίμηνο του 2014, ενώ τα αποτελέσματα είναι βελτιωμένα σε τέσσερις τομείς σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και σε οκτώ τομείς σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Πιο συγκεκριμένα, τα πιο αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων καταγράφονται στον τομέα Χρηματοοικονομικά, Ασφάλειες, Ακίνητη Περιουσία και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +13% και στον τομέα Μεταφορές & Επικοινωνίες με Προοπτικές της τάξης του +10%. Επιπρόσθετα, τα τριμηνιαία αποτελέσματα αποκαλύπτουν ότι το 15% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση των ατόμων που απασχολούν κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους, 12% προβλέπουν μείωση και 66% δεν προβλέπουν κάποια αλλαγή στο υφιστάμενο εργατικό δυναμικό τους.

Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης διαμορφώνονται στο +8%. Σε επίπεδο περιφερειών οι εργοδότες τόσο στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής όσο και στη Βόρεια Ελλάδα αναμένουν αύξηση του αριθμού των ατόμων που απασχολούν, κατά το διάστημα Οκτώβριος-Δεκέμβριος με τις Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης να ανέρχονται σε +8% και +5% αντίστοιχα. Τέλος, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα σχέδια προσλήψεων είναι κυρίως θετικά, με τους εργοδότες σε 36 από τις 42 χώρες να αναμένουν να αυξήσουν τον αριθμό των ατόμων που απασχολούν κατά το Δ’ τρίμηνο του έτους. Πιο αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων καταγράφονται για το τέταρτο τρίμηνο στην Ινδία, την Ταϊβάν και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ οι πιο αδύναμες -και μόνες- αρνητικές προβλέψεις καταγράφονται στην Ισπανία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας και την Φινλανδία.