Η Manpower ανακοίνωσε την εξαγορά της COMSYS IT Partners, εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες στελέχωσης, με εξειδικευμένο προσωπικό, στο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Η συμφωνία έχει ήδη εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών. Οι υπηρεσίες της COMSYS IT Partners θα ενσωματωθούν στις υπηρεσίες που προσφέρει η Manpower Professional, δηλαδή στον κλάδο της εταιρείας που εστιάζει στην εύρεση εξειδικευμένων στελεχών. Με την απορρόφηση της COMSYS IT Partners και σε συνδυασμό με την Elan, τα έσοδα της Manpower από υπηρεσίες στελέχωσης με εξειδικευμένο προσωπικό στο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών καθώς και από την ανάληψη επιχειρησιακών λειτουργιών στο ΙΤ ξεπερνούν τα 2,5 δισ. δολάρια.

Ο συνολικός αριθμός των Συμβούλων Εργασίας της Manpower μετά τη νέα αυτή συνεργασία θα ξεπεράσει τους 25.000 και τα γραφεία εξυπηρέτησης πελατών της Manpower θα φθάσουν, με την προσθήκη των 400 γραφείων της COMSYS, τα 4.400. Η συγκεκριμένη εξαγορά διευρύνει περαιτέρω τη γεωγραφική κάλυψη της Manpower παγκοσμίως, η οποία έχει παρουσία σε 82 χώρες και στις 5 ηπείρους.

«Η απόκτηση της COMSYS δίνει έμφαση στην προσπάθειά μας για διεύρυνση των υπηρεσιών που προσφέρουμε σε δύο συγκεκριμένους τομείς: στη στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό και στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων με βάση το αποτέλεσμα (Outcome-based solutions)», δήλωσε ο Jeff Joerres, CEO της Manpower Inc.