Ενημερωτικό σημείωμα με πέντε συμβουλές καριέρας εξέδωσε η ManpowerGroup Ελλάδος, επισημαίνοντας πως η ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού mindset «μπορεί να ανοίξει πόρτες σε έναν κόσμο ευκαιριών».

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πέντε αυτές συμβουλές αφορούν στην διαρκή αναζήτηση γνώσης, στον καθορισμό σαφών και ξεκάθαρων στόχων, στην αποδοχή της αποτυχίας ως μέρος του «παιχνιδιού», στην προσπάθεια επιλογής των σωστών ανθρώπων και στην στρατηγική επιλογή του να μην διστάζει το στέλεχος να βγαίνει από την ζώνη άνεσής του.

«Η πρώτη προϋπόθεση για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού μυαλού είναι η δημιουργία και η ενίσχυση μιας νοοτροπίας ανάπτυξης και συνεχούς μάθησης. Να ζητάτε ανατροφοδότηση και να έχετε ανοιχτή επικοινωνία, επιτρέποντας στον εαυτό σας να εντοπίζει πεδία για βελτίωση και να χτίζει στρατηγικές για ανάπτυξη. Αυτό θα σας επιτρέψει να προσαρμόζεστε στην αλλαγή, να αποδέχεστε την καινοτομία και να αναπτύσσετε συνεχώς τις δεξιότητές σας, εξασφαλίζοντας ότι παραμένετε ευέλικτοι και ανθεκτικοί σε ένα γρήγορα εξελισσόμενο επιχειρηματικό τοπίο», δηλώνει η Laura D’Amico, Vice President Global Learning and Leadership Development του ομίλου ManpowerGroup.