Στη ManpowerGroup Ελλάδας, δεν μένουν στάσιμοι! Εκτός από τις ολοκληρωμένες λύσεις ανθρώπινου δυναμικού που προσφέρουν, το 2024 δίνουν ακόμη περισσότερο έμφαση στην εξειδικευμένη μόνιμη στελέχωση σε 7 διαφορετικούς τομείς και την αναβάθμιση δεξιοτήτων. Στόχος; Να καλύψουν τις απαιτητικές ανάγκες των οργανισμών, προετοιμάζοντάς τους για το μέλλον, με μία ομάδα συμβούλων που ξεχωρίζει.

Σε μία εποχή που ο κόσμος αλλάζει ραγδαία, τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, η προσαρμοστικότητα στην αγορά εργασίας είναι απαραίτητη για όλους, εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Ο Χαράλαμπος Καζαντζίδης, Managing Director της ManpowerGroup Ελλάδας, μοιράζεται τις σκέψεις του για το πώς η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού διαφοροποιείται και πώς ο όμιλος αντιλαμβάνεται την τρέχουσα κατάσταση στον κόσμο της εργασίας και τις προκλήσεις που προκύπτουν.

HR Professsional: Ποιες λύσεις προσφέρετε σήμερα στη ManpowerGroup Ελλάδας;

Χαράλαμπος Καζαντζίδης: Η ManpowerGroup Ελλάδας πρωταγωνιστεί στην παροχή υψηλής ποιότητας ολοκληρωμένων υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, στο πλαίσιο μίας εξειδικευμένης προσέγγισης για την κάλυψη των αναγκών των πελατών μας σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Διακρινόμαστε για το εξειδικευμένο και έμπειρο δυναμικό Συμβούλων μας, το οποίο είναι προετοιμασμένο να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα, εστιάζοντας ακόμη περισσότερο το 2024 στις ανάγκες των οργανισμών για μόνιμη στελέχωση, είτε αφορά νεοεισερχόμενους, είτε μεσαία/ανώτερα στελέχη.
Με βαθιά εξειδίκευση σε επτά κύριους τομείς/ειδικότητες της αγοράς (Πληροφορική, Πωλήσεις & Marketing, Ανθρώπινο Δυναμικό, Εξυπηρέτηση πελατών, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Χρηματοοικονομικά, Engineering) και κατέχοντας την παγκόσμια τεχνογνωσία και μεθοδολογία του ομίλου, προσφέρουμε προσαρμοσμένες λύσεις που καλύπτουν κάθε ανάγκη οδηγώντας σε βέλτιστα αποτελέσματα.

Ποιο είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα;

Στη ManpowerGroup Ελλάδας, ενδυναμώνουμε καθημερινά τους έμπειρους συμβούλους μας, τους επονομαζόμενους Talent Agents, που διακρίνονται για την πιστότητα και αφοσίωση στον οργανισμό μας ώστε να οδηγούν με επιτυχία τους υποψηφίους στην απόκτηση δεξιοτήτων που τους καθιστούν απασχολήσιμους. Ειδικοί στην αξιολόγηση, το coaching και στα insights του κάθε κλάδου στον οποίο εξειδικεύονται, οι σύμβουλοί μας καθοδηγούν τους υποψηφίους για να προαχθούν στην εργασία τους και να αυξήσουν το εισόδημά τους, ενώ παράλληλα ενδυναμώνουν τις εταιρείες τοποθετώντας τον κατάλληλο υποψήφιο.

Ένα άλλο σημείο στο οποίο διαθέτουμε ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με την αγορά είναι ότι δίνουμε έμφαση στον τομέα του Engineering και στις «πράσινες» θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην «πράσινη» οικονομία και τη μετάβαση προς τη βιωσιμότητα για όλους. Στην Ελλάδα, οι σύμβουλοί μας έχουν μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση ποικιλίας θέσεων από Συντηρητές Αιολικών Πάρκων και Εγκαταστάστες Φορτιστών έως και Project Managers σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ταυτόχρονα, η δυναμική μας στον συγκεκριμένο κλάδο εμπλουτίζεται από τη συνεργασία του ομίλου μας με το InnoEnergySkills Institute, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και το upskilling 800.000 εργαζομένων στην αλυσίδα αξίας των μπαταριών σε όλη την Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2025.

Ποιες είναι οι προκλήσεις της αγοράς που λαμβάνετε περισσότερο υπόψη;

Αντιμετωπίζοντας την πρόκληση της έλλειψης ταλέντου (το 74% των Ελλήνων εργοδοτών αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να βρει το κατάλληλο ταλέντο, σύμφωνα με την ετήσια Έρευνα για την Έλλειψη Ταλέντου 2024), και ιδιαίτερα για τον κλάδο της Πληροφορικής και Τεχνολογίας, η πρωτοβουλία μας με τις Tech Academies αποτελεί μία κρίσιμη απάντηση. Οι Tech Academies αποτελούν μία σειρά προγραμμάτων μετεκπαίδευσης που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες στους αποφοίτους της Πληροφορικής και των STEM γενικότερα, καθώς και στους υφιστάμενους εργαζόμενους στις εταιρείες του κλάδου της Τεχνολογίας. Η δράση αυτή βρίσκεται ήδη στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας της και έχει καταγράψει μία σειρά επιτυχιών, ενώ παράλληλα συνεχίζει να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Ποια είναι η προοπτική σας και τι καινούριο έχετε να προτείνετε;

Είμαστε υπερήφανοι καθώς οι Tech Academies αποτελούν πλέον τον Επίσημο RiseUp Συνεργάτη Στελέχωσης της ServiceNow, υποστηρίζοντας την παγκόσμια πρωτοβουλία RiseUp, με τον φιλόδοξο στόχο της εκπαίδευσης ενός εκατομμυρίου ανθρώπων στην πλατφόρμα της εταιρείας μέχρι το τέλος του 2024.
Παράλληλα, η ServiceNow αποκτά πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ταλέντα για να προσφέρει στους πελάτες της καλύτερα εκπαιδευμένους υποψήφιους. Η νεοσύστατη Ακαδημία δίνει δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα 10 εβδομάδων και προετοιμασία στις δυο βασικές πιστοποιήσεις ServiceNow Developer & ServiceNow Administrator τόσο σε απόφοιτους STEM σχολών, όσο και σε υφιστάμενους εργαζόμενους εταιρειών στον κλάδο της Τεχνολογίας. Επιπρόσθετα, βρισκόμαστε σε συζητήσεις με μεγάλες διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας για τη δημιουργία νέων ακαδημιών, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της αγοράς.

Δημοσιεύτηκε πρόσφατα η έρευνα για τις Τάσεις του Ανθρώπινου Δυναμικού για το 2024. Στην Ελλάδα, σε ποιους τομείς θεωρείτε ότι δίνετε μεγαλύτερη εστίαση;

Παρακολουθώντας διαρκώς τις εξελίξεις και αλλαγές στον κόσμο της Εργασίας και του Ανθρώπινου Δυναμικού, ο όμιλος ManpowerGroup έδωσε το «παρών» στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, σε μία προσπάθεια να κωδικοποιήσει την αντίληψη για την Απασχόληση διεθνώς και τις νέες δεξιότητες που απαιτούνται. Κυρίως, όμως, προκειμένου να εντοπίσει προκλήσεις, ευκαιρίες και τάσεις που αναδύονται, αναγνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η κατανόηση του μέλλοντος για τη διαμόρφωση πολιτικών, στρατηγικών και πρακτικών που θα προωθήσουν μία ισότιμη, δίκαιη και δυναμική αγορά εργασίας. Ανάμεσα στις 14 τάσεις, ξεχωρίζουμε την ανάκαμψη της συμμετοχής γυναικών στο ανθρώπινο δυναμικό και την αυτονομία στις εργασιακές προτιμήσεις καθώς επίσης και το reskilling στο ΑΙ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικός ο «πράσινος» μετασχηματισμός των θέσεων εργασίας ή ότι δεν είναι καθοριστικός ρόλος της Gen Z στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Απασχόλησης.

Τέλος, πώς τοποθετείται η ManpowerGroup Ελλάδας στο ESG και τις αντίστοιχες θέσεις εργασίας στον νέο κλάδο;

H χώρα μας συμμετέχει πλέον ενεργά στην καταγραφή του περιβαλλοντικού και κοινωνικού αντικτύπου, που επιτάσσει η δέσμευση του ομίλου μας για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας, της συμπερίληψης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Μεταξύ άλλων, στον πυλώνα του περιβάλλοντος (E), από το 2021, έχουμε μετατρέψει τον στόλο μας σε ηλεκτρικά υβριδικά οχήματα με σύνδεση, ενώ το κτίριο στο οποίο έχουμε την έδρα μας, καταγράφει ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Στον πυλώνα Άνθρωποι και Κοινωνία (S) συνεργαζόμαστε με φορείς και ΜΚΟ και ειδικά για το 2023, καταφέραμε να αναβαθμίσουμε τις γνώσεις μας και να ενισχύσουμε την απασχολησιμότητα για περισσότερους από 200 ανθρώπους που ανήκουν σε ειδικές ομάδες, για παράδειγμα μαθητές και κοινότητες με περιορισμένη πρόσβαση σε πόρους, όπως μετανάστες. Όλα αυτά, στο πλαίσιο των στρατηγικών μας στόχων για βιωσιμότητα για όλους.