Νέα έρευνα του ομίλου ManpowerGroup με τίτλο «Η Αναζήτηση Ταλέντων ESG» που διεξήχθη το δ’ τρίμηνο του 2022 (Οκτώβριος-Δεκέμβριος) στην οποία συμμετείχαν 510 Έλληνες εργοδότες, ανέδειξε ότι σχεδόν 7 στις 10 (69%) επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν ήδη εντοπίσει και αναπτύξει τη στρατηγική τους ESG έναντι 8 στους 10 (78%) διεθνώς. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 40.700 υπεύθυνους προσλήψεων σε 41 χώρες και περιφέρειες προκειμένου να αντλήσει πληροφορίες για τα στρατηγικά σχέδια των επιχειρήσεων και Οργανισμών αναφορικά με τη διαχείριση ταλέντων και σε σχέση με το πως θα ανταποκριθούν στις ESG προτεραιότητές τους.

Οι ρόλοι που αφορούν στο Περιβάλλον, την Υγεία και την Ασφάλεια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ζήτησης για πρόσληψη ταλέντων ESG για το επόμενο 12μηνο με ποσοστό 59% τόσο στον κόσμο όσο και στην Ελλάδα. Τα ποσοστά διαφοροποιούνται για τη Βόρεια Ελλάδα (57%) και την υπόλοιπη Ελλάδα (63%) ενώ το ποσοστό της περιοχής της Αττικής συμπίπτει με τον Μ.Ο. στην επικράτεια (59%). Το 40% των εργοδοτών στην Ελλάδα δηλώνουν ότι θα προσλάμβαναν ειδικότητες ταλέντων στο ESG για θέματα Εταιρικής Βιωσιμότητας, με το παγκόσμιο ποσοστό να αγγίζει το 39%. Το 37% των ελληνικών επιχειρήσεων (έναντι 39% σε παγκόσμια κλίμακα) σκοπεύουν να προσλάβουν ρόλους για την Υγεία και την Ευημερία, απόδειξη ότι δίνουν προτεραιότητα στην ευημερία των εργαζομένων.

Έλληνες CEOs: Το 39% προσλαμβάνει ρόλους που προάγουν τον κοινωνικό αντίκτυπο
Το 34% των εργοδοτών στην Ελλάδα σχεδιάζουν να προσλάβουν ρόλους που αφορούν στη Διαχείριση Οικοσυστήματος & Βιοποικιλότητας (έναντι 33% σε παγκόσμια βάση), ενώ άλλο ένα 34% των επιχειρήσεων προγραμματίζουν να προσλάβουν ρόλους για την Ανάπτυξη Ταλέντων & Ηγεσίας (έναντι 31% διεθνώς) και την Ανακύκλωση & Διαχείριση Απορριμμάτων (έναντι 37% παγκοσμίως).

Το 39% των εργοδοτών στην ελληνική αγορά προσλαμβάνουν ρόλους που προάγουν τον κοινωνικό αντίκτυπο και το 37% για ρόλους που προωθούν θετικά περιβαλλοντικά αποτελέσματα. Τα αντίστοιχα ποσοστά σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ελαφρώς πιο ανεβασμένα: 41% για ρόλους που προάγουν τον κοινωνικό αντίκτυπο και 43% για ρόλους που συμβάλλουν θετικά στο Περιβάλλον. Το 34% προσλαμβάνουν ρόλους που βελτιώνουν τη διακυβέρνηση του οργανισμού, έναντι 38% σε παγκόσμια κλίμακα με το υπόλοιπο 29% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα να δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν/δεν προσλαμβάνουν/δεν διαθέτουν ESG πρόγραμμα (έναντι 24% για τον παγκόσμιο μέσο όρο).