Μείωση των λειτουργικών της εκπομπών κατά 39% αναφέρει o όμιλος ManpowerGroup στην έκθεση που δημοσίευσε για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση (ESG) για την περίοδο 2021-2022 με τίτλο «Working to Change the World». Η έκθεση αποτυπώνει σημαντική πρόοδο προς την επίτευξη του στόχου του για μείωση των άμεσων εκπομπών (Scope 1 και 2 *) κατά 60% και των εκπομπών της αλυσίδας αξίας κατά 30%.

Όπως αναφέρει ο όμιλος σε σχετική του ανακοίνωση, ήταν η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της που επικύρωσε τους κλιματικούς της στόχους από την πρωτοβουλία Science Based Target (SBTi). Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η εταιρεία καθοδηγεί επίσης ενεργά την κοινωνική της αποστολή όπου μπορεί να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο αντιμετωπίζοντας την αυξανόμενη διαρθρωτική έλλειψη δεξιοτήτων, καλώντας την παγκόσμια κοινότητα να συνεργαστεί για να επιταχύνει την επίδραση στους τομείς της ανάπτυξης δεξιοτήτων, της απασχολησιμότητας και της ποικιλομορφίας, της ισότητας, της ένταξης και του «ανήκειν» (DEIB). Αυτό θα βοηθήσει τους εργαζομένους να προετοιμαστούν για ένα πιο ψηφιακό εργασιακό μέλλον, πιο παγκόσμιο και με ταχύτερους ρυθμούς από ποτέ»

Πρωτοβουλίες για το ανθρώπινο δυναμικό
Στο πλαίσιο των παραπάνω, ο Όμιλος αναφέρει τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα στο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού. Όπως αναφέρει:

  1. Επικεντρώθηκε στη γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων, στη βελτίωση της απασχολησιμότητας και της εισοδηματικής ευημερίας και στην οικοδόμηση ενός πιο ανθεκτικού και έτοιμου για το μέλλον, ανθρώπινου  δυναμικού.
  2. «Μεταμόρφωσε» -όπως λέει- 182.000 ζωές μέχρι σήμερα μέσω του προγράμματος Manpower MyPath, παρέχοντας εξατομικευμένες ευκαιρίες καθοδήγησης και αναβάθμισης δεξιοτήτων που αντιστοιχίζονται σε περιζήτητα μονοπάτια σταδιοδρομίας – κυρίως σε εξειδικευμένους τεχνικούς, σε μεταφορές και logistics, καθώς και επαγγελματίες επιχειρήσεων όπως αυτοί σε θέσεις μάρκετινγκ και πωλήσεων.
  3. Δεσμεύθηκε για την προάσπιση της διαφορετικότητας, της ισότητας, της ένταξης και του ανήκειν (DEIB) στον χώρο εργασίας καθώς και για τον καθορισμό ενός φιλόδοξου στόχου για την επίτευξη 50% ποικιλομορφίας των φύλων σε παγκόσμιο επίπεδο ηγεσίας έως το 2025. Τα τελευταία 10 χρόνια, ο όμιλος ManpowerGroup έχει ξεπεράσει το 30% της ποικιλομορφίας των φύλων στα διοικητικά του συμβούλια και το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό του το 2021 ήταν κατά 60% γυναίκες.