Οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης διαμορφώνονται στο +11% και εμφανίζονται βελτιωμένες κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του 2016.

Ειδικότερα, οι Έλληνες εργοδότες καταγράφουν αισιόδοξες προθέσεις προσλήψεων για το χρονικό διάστημα Ιούλιος- Σεπτέμβριος. Με το 24% των εργοδοτών να προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 7% να προβλέπει μείωση και το 66% να μην αναμένει κάποια αλλαγή.

Επιπρόσθετα, οι ισχυρότερες αγορές εργασίας αναμένονται σε τρεις τομείς, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +23% στον τομέα Χρηματοοικονομικά, Ασφάλειες, Ακίνητη Περιουσία και Παροχή Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, +21% στον τομέα της Γεωργίας και +11% στο Εμπόριο. Ταυτόχρονα, οι πιο επιφυλακτικές Προοπτικές, τη τάξης του +3%, καταγράφονται από τους εργοδότες του τομέα Ηλεκτρισμός, Φυσικό Αέριο & Ύδρευση.

Οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα αναφέρουν τις υψηλότερες Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης, ύψους +12%, ενώ οι εργοδότες στην Αττική εξακολουθούν να καταγράφουν επιφυλακτικά αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +9%.

Τέλος, τις ισχυρότερες αγορές εργασίας προβλέπουν οι εργοδότες των επιχειρήσεων μεγάλου μεγέθους, οι οποίοι καταγράφουν Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +25%.