Καθώς κατευθυνόμαστε, όπως όλα δείχνουν, προς ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, οι ηγέτες γνωρίζουν πως είναι απαραίτητο να εργαστούν περισσότερο από ποτέ για να διασφαλίσουν ότι οι προσδοκίες είναι ξεκάθαρες και οι ευκαιρίες για συνεργασία και επικοινωνία είναι άφθονες.

Σύμφωνα με την ManpowerGroup, για να σχεδιάσει ένας οργανισμός ένα Playbook για ένα επιτυχημένο υβριδικό μοντέλο εργασίας, πρέπει αρχικά να προσδιορίσει τους κατάλληλους ρόλους για την απομακρυσμένη εργασία, αφού δεν είναι όλοι οι ρόλοι ιδανικοί για την εργασία από το σπίτι.

Στη συνέχεια, οφείλει να καθορίσει με σαφήνεια τις προσδοκίες γύρω από τα αποτελέσματα απόδοσης και τα επιτεύξιμα ορόσημα για την ομάδα, τα οποία θα προσφέρουν στους εργαζομένους ένα ευέλικτο πρόγραμμα και ωράριο, αλλά και τα οφέλη, ενώ είναι αναγκαίο να είναι προετοιμασμένος για τις προκλήσεις που ανακύπτουν σε σχέση για παράδειγμα με την αφοσίωση των εργαζομένων ή τη διατήρηση της κουλτούρας. Τέλος, απαιτείται η ενσωμάτωση καινοτόμων στρατηγικών, οι επενδύσεις σε εργαλεία συνεργασίας και η παροχή ευκαιριών κατάρτισης.