Τρεις λόγoυς για να επιλέξουν οι εργαζόμενοι μια «πράσινη» καριέρα αναδεικνύει σε σχετική της σημείωμα η ManpowerGroup Greece, επισημαίνοντας ότι την τελευταία διετία οι προσλήψεις στελεχών επιχειρήσεων με ευθύνη για τη διαχείριση θεμάτων Αειφόρου Ανάπτυξης και την Κλιματική Αλλαγή έχουν εκτοξευθεί, «καθώς ο ρόλος τους μετατοπίζεται από την εταιρική επικοινωνία στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων».

Σύμφωνα με την ManpowerGroup Greece, οι πράσινες θέσεις εργασίας συμβάλλουν στη διατήρηση ή την αποκατάσταση του Περιβάλλοντος, είτε πρόκειται για παραδοσιακούς τομείς όπως π.χ. η Βιομηχανία και Κατασκευές ή σε νέους, αναδυόμενους τομείς, όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η Ενεργειακή Απόδοση, η βιολογική Γεωργία ή ο Αειφόρος Σχεδιασμός.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), οι πράσινες θέσεις εργασίας αυξάνουν την αποδοτική κατανάλωση ενέργειας και πρώτων υλών, περιορίζουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, ελαχιστοποιούν τα απόβλητα και τη μόλυνση, προστατεύουν και βοηθούν στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, συμβάλλουν στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος ManpowerGroup προτείνει 3 χρήσιμα tips σε νέους υποψήφιους προκειμένου να επιταχύνουν την καριέρα τους σε αυτόν τον τομέα και να προσανατολιστούν σε νέες «πράσινες» θέσεις εργασίας. Πρώτα από όλα να βρουν σκοπό στην εργασία τους, κατά δεύτερο να ξέρουν ότι κάνουν τα πάντα για να σώσουν τον πλανήτη και τέλος, να συνδυάσουν την αγάπη τους για το περιβάλλον με τις τεχνικές και προσωπικές δεξιότητές τους.