Τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προκύπτουν από τις καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις τους, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια δύο εμπορικών εκθέσεων στο πλαίσιο του Trade Fair 2010, μαθητές από 28 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όλης της χώρας που συμμετέχουν φέτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου «Επιχειρηματικότητα Νέων» - Junior Achievement Greece.

Από τις 28 εικονικές επιχειρήσεις που παρουσιάστηκαν διακρίθηκαν τρεις. Το βραβείο για την «Καλύτερη Εταιρεία» κέρδισε η εταιρεία «Imagine» που παρουσίασε η Σχολή Μωραΐτη, το βραβείο για το «Καλύτερο Περίπτερο» εικονικής εταιρείας έλαβαν οι ομάδες «ΚΑΠ-art A.E» της σχολής ΙΜ Παναγιωτόπουλου και «Εssences» των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη, ενώ το βραβείο για το πιο «Καινοτόμο Προϊόν» έλαβαν οι ομάδες από τα Εκπαιδευτήρια Βέροιας και τη Γερμανική Σχολή, οι οποίες παρουσίασαν τις εικονικές εταιρείες με τις επωνυμίες «Progsmart» και «Εκδόσεις Οδυσσέας» αντίστοιχα.

Η Σχολή Μωραΐτη με τη διακριθείσα εικονική επιχείρηση «Imagine» εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Έκθεση που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό JUNIOR ACHIEVEMENT EUROPE. Η ελληνική συμμετοχή κατέλαβε την τέταρτη θέση στο βραβείο «Καλύτερης επικοινωνίας της εταιρείας με το κοινό» ενώ κέρδισε τις εντυπώσεις ξεχωρίζοντας μεταξύ 53 πανευρωπαϊκών συμμετοχών για την παρουσίαση του περιπτέρου της.

Στην κριτική επιτροπή, που αξιολόγησε τις εργασίες των μαθητών, συμμετείχαν εθελοντικά στελέχη των εταιρειών Avenue, Citi, ΑΒ Βασιλόπουλος, Πλαίσιο, Coca-Cola Τρία Έψιλον, McCain και Merck.
Ο Πανελλήνιος Τελικός Διαγωνισμός για την αρτιότερη «Εικονική Επιχείρηση» θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου και η νικήτρια ομάδα θα συμμετάσχει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Ιταλία στις 20 με 23 Ιουλίου.