Βρισκόμαστε προ των πυλών για να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά και τα συναισθήματα είναι -μάλλον- ανάμεικτα. Η ανάγκη για προσαρμογή και αλλαγή είναι ιδιαίτερα έντονη τόσο
σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η πανδημική κρίση αφήνει τα σημάδια της με πολλαπλούς τρόπους σε όλους μας, σε όλο το επιχειρηματικό οικοσύστημα και την οικονομία. Οι οργανισμοί έχουν κληθεί να βγουν εκτός της «comfort zone» τους, να υπερβούν το business-as-usual και, κυρίως, να μεριμνήσουν για το ανθρώπινο δυναμικό τους περισσότερο από ποτέ -ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι διανύουμε πρωτίστως μία ανθρωπιστική κρίση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό αποδεικνύεται και από τις πολύπλευρες ενέργειες και πρωτοβουλίες της κοινότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού. Στο παρόν τεύχος, φιλοξενούμε τις διακρίσεις στα HR Awards 2020, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται ο στρατηγικός ρόλος της ΔΑΔ. Αναδιάταξη του ταλέντου, νέες προσεγγίσεις και ενδυνάμωση της ηγεσίας είναι μόνο μερικές από τις συνιστώσες μέσα από τις οποίες οι οργανισμοί ξεπέρασαν τα όρια. Εταιρείες και στελέχη δηλώνουν «παρών» παρά τις δυσκολίες, ενώ, σημαντικά είναι και τα insights που προκύπτουν για την εξέλιξη της κοινότητας του HR μέσα από τις διακρίσεις.
Παράλληλα, η καινοτομία βρίσκεται στην καρδιά κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Όπως θα διαβάσετε μέσα από τις συνεντεύξεις που φιλοξενούμε, τα τμήματα HR δεν επαναπαύονται. Αντιθέτως, επενδύουν στο ταλέντο, χαράσσουν τη στρατηγική που θα οδηγήσει στην επόμενη μέρα, μεριμνούν για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων στελεχών και όχι μόνο.
Στο πλαίσιο αυτό κινείται και το αναλυτικό ρεπορτάζ για το Digi HR Conference 2020, το οποίο ανέδειξε τις βέλτιστες πρακτικές και σκιαγράφησε τον «ψηφιακό χάρτη» για τα στελέχη HR. Η αλληλεπίδραση ανθρώπων και τεχνολογίας με νέους τρόπους βρίσκεται στον πυρήνα των λειτουργικών μοντέλων των εταιρειών. Στο ίδιο μήκος κύματος, θα διαβάσετε για το πώς διαμορφώνεται το νέο εργασιακό τοπίο και ποιες είναι οι δεξιότητες του μέλλοντος, όπως καταγράφονται από την έκθεση του World Economic Forum.

Ας υποδεχτούμε το 2021 με αισιοδοξία και ελπίδα! Καλή ανάγνωση!