Δίχως αμφιβολία, ζούμε σε μία περίοδο όπου οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Μέρα με τη μέρα βιώνουμε γεγονότα και καταστάσεις που μετασχηματίζουν το επιχειρηματικό γίγνεσθαι και την καθημερινότητά μας, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Πριν από 2 χρόνια, η εμφάνιση του κορωνοϊού και το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας αποτέλεσαν την αφορμή είτε για την εκκίνηση είτε για την επίσπευση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων. Στη συνέχεια, η μακρόχρονη τηλεργασία και οι συνέπειές της, οδήγησαν τους οργανισμούς στο να εστιάσουν περισσότερο στο wellbeing των ανθρώπων τους, ενώ το κίνημα #metoo συνέβαλε στο να ανοίξει ακόμα περισσότερο ο διάλογος σε σχέση με την ισότητα, το mobbing κ.ά. στους χώρους εργασίας.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο οποίος ασκεί επιπλέον πίεση στον επιχειρηματικό κόσμο και δημιουργεί επιπρόσθετα εμπόδια στην επαναφορά της «κανονικότητας» που όλοι γνωρίζουμε. Καθώς, λοιπόν, πραγματικά οι εταιρείες «δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει», πώς μπορούν να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα; Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον της εργασίας και τι μπορούν να κάνουν τα τμήματα HR για να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμα;

«Το μέλλον εξαρτάται από πολλά πράγματα, αλλά κυρίως, από εσένα» υποστήριζε ο Frank Tyger, εξού και το συγκεκριμένο τεύχος έρχεται να εστιάσει σε ορισμένα ζητήματα που μπορούν να βοηθήσουν τη ΔΑΔ προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι, χάρη στο Executive Search, οι εταιρείες μπορούν να βοηθηθούν στην προσπάθειά τους να καλύψουν σημαντικές θέσεις και να είναι όσο το δυνατόν πιο σίγουρες για την επιλογή των ηγετών τους, ενώ η παροχή ομαδικών ασφαλίσεων και συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, συμβάλλει στο employer branding και αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του οργανισμού για τους ανθρώπους του. Επίσης, το αφιέρωμα «Business Purpose & ESG», αλλά και το «Empowering Women», έρχονται να τονίσουν ότι οι εταιρείες οφείλουν να μεριμνήσουν για το κοινωνικό σύνολο και να καταστούν πρωτοπόρες σε ό,τι αφορά στην ισότητα στον χώρο της εργασίας.

Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ο αρμόδιος να μιλήσει για το μέλλον της εργασίας. Ξέρω, όμως, ότι την Τετάρτη 23 Μαρτίου, στο πλαίσιο του Future of Work Conference, θα βρεθούν Live Online και Interactive οι πλέον κατάλληλοι για να μας ενημερώσουν. Και τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να μένουν ανεκμετάλλευτες. Εμείς θα είμαστε εκεί. Εσείς;

Καλή ανάγνωση!