Περισσότερα από 4.500 βιογραφικά σημειώματα υποβλήθηκαν στις 25 μεγάλες επιχειρήσεις που προσέφεραν θέσεις δουλειάς στο πλαίσιο του πρώτου Φόρουμ Εργασίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο της Helexpo στο Μαρούσι.

Στόχος του Οργανισμού από τη διοργάνωση της συνάντησης αυτής ήταν η ανάπτυξη δημιουργικών συνεργειών στον τομέα της εργασίας μέσα από την ενίσχυση της επικοινωνίας ανάμεσα στις επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις και στους αναζητούντες εργασία.

Στο πλαίσιο των «Ευκαιριών Καριέρας» οι αναζητούντες εργασία έδωσαν συνεντεύξεις επιλογής προσωπικού στους υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων και κατέθεσαν τα βιογραφικά τους.

Στη διάρκεια του διήμερου Φόρουμ οι αναζητούντες εργασία είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ομάδες συμβουλευτικής, πάνω στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας, σύνταξης βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής, διερεύνησης πηγών αναζήτησης εργασίας, ενεργοποίησης κοινωνικού δικτύου, αξιοποίησης διαδικτύου στην αναζήτηση εργασίας καθώς και δημιουργίας ατομικής επιχείρησης, που υλοποιήθηκαν από εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους του Οργανισμού. Συνολικά 427 ενδιαφερόμενοι συμμετείχαν στα 24 workshops που φιλοξενήθηκαν στο χώρο του Φόρουμ.

Επίσης σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα στο χώρο του Φόρουμ, εργασιακοί σύμβουλοι Eures από τη Βρετανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία, όπως και εκπρόσωποι της ειδικής υπηρεσίας Eures του ΟΑΕΔ, καθώς και στελέχη του ελληνογαλλικού επιμελητηρίου, παρείχαν ενημέρωση σχετικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης στην Ευρώπη. Πάνω από 520 ενδιαφερόμενοι συζήτησαν με τους Συμβούλους Eures, ενώ οι 472 υπέβαλαν τα στοιχεία τους.

Τα στελέχη του ΟΑΕΔ ενημέρωσαν τους επισκέπτες του Φόρουμ για τα προγράμματα και τις υπηρεσίες του Οργανισμού.

Την έναρξη των εργασιών του Φόρουμ Εργασίας του ΟΑΕΔ κήρυξε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Κουτρουμάνης, παρουσία της υφυπουργού Εργασίας Άννας Νταλάρα και της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Άννας Στρατινάκη.

Κατά την έναρξη των εργασιών του Φόρουμ, χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του ΔΣ του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας, συνδιοργανωτή της εκδήλωσης, η Μάρθα Μυλωνά – Οικονομάκου.