Η 24χρονη Sophia Lim αναδείχτηκε ως η Global CEO for One Month του ομίλου Adecco, σε ειδική τελετή βράβευσης στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Lim θα περάσει έναν μήνα δίπλα στον CEO της Adecco Group, Alain Dehaze. Η εν λόγω ανακοίνωση συμπίπτει με τη δημοσίευση της έρευνας #CtheFuture, η οποία εξετάζει τις δεξιότητες και τις ικανότητες που θα χρειαστούν οι μελλοντικοί CEO’s και τα C-level στελέχη, αλλά και τα προγράμματα κατάρτισης και ανάπτυξης που απαιτούνται για την επιτυχία τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 70% των εκπροσώπων της γενιάς Z πιστεύει πως το 2050, τα soft skills θα είναι πιο σημαντικά από τα hard skills, ενώ η πιο σημαντική δεξιότητα που θα χρειάζονται οι μελλοντικοί CEOs θα είναι να μπορούν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά ανθρώπους και ομάδες. Ακολουθούν η ικανότητα αποτελεσματικής επικοινωνίας στη 2η θέση και η δημιουργικότητα στην 3η.

Επιπροσθέτως, το 51% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι, έως το 2050, οι CEO’s δεν θα χρειάζονται πτυχία, αφού το 55% πιστεύει ότι η μαθητεία και η βιωματική μάθηση αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για την ανάπτυξη μελλοντικών ηγετών.