Πλατφόρμα για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την εργασιακή καθοδήγηση ωφελούμενων – ευάλωτων κοινωνικών ομάδων – με απώτερο σκοπό την εύρεση εργασίας δημιουργήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ). Πρόκειται για την πλατφόρμα με την επωνυμία Mentoring (https://mentoring.sw.hmu.gr/), η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας σε απόρους που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Για να γίνει αυτό, αφιλοκερδώς έμπειροι επαγγελματίες σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και έπειτα από αυστηρή επιλογή της ομάδας του mentoring, προσφέρουν γνώσεις, δεξιότητες και την εμπειρία τους στον εργαζόμενο ή άνεργο που έχουν αναλάβει, με στόχο ο τελευταίος να αναπτύξει προσωπικές και τεχνικές δεξιότητες που θα τον βοηθήσουν να εξελιχθεί τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λάμπρος Καμπουράκης, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, αρμόδιος για θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Ο ενδιαφερόμενος που αναζητά εργασία ανεξάρτητα αν είναι ή όχι, δικαιούχος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος μπορεί να εισέλθει στο πεδίο «Ανέπτυξε Δεξιότητες ή Βρες Εργασία» και ακολουθώντας τις οδηγίες να φτιάξει το δικό του προφίλ τόσο των προσόντων που διαθέτει, όσο και των εργασιών για τις οποίες ενδιαφέρεται και αντιστοίχως, ένας επιχειρηματίας που αναζητά ανθρώπινο δυναμικό θα εισέρχεται στο πεδίο «Γίνε Εργοδότης» και θα μπορεί να δημιουργεί τα δικό του προφίλ ως προς το επάγγελμά του αλλά και το προφίλ του εργαζομένου ή των εργαζομένων για τους οποίους ενδιαφέρεται.

Με το κατάλληλο λογισμικό θα γίνεται η αντιστοίχιση εργοδοτών και ανέργων που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, οι οποίοι μπορούν να ενημερώνονται ηλεκτρονικά και να έρχονται σε επικοινωνία άμεσα. Ο Λ. Καμπουράκης κατέληξε λέγοντας ότι «για την επιτυχία της εν λόγω πλατφόρμας απαιτείται ο κατά το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός εγγραφών τόσο αναζητούντων εργασία όσο και εργοδοτών ώστε οι πιθανότητες αντιστοίχισης και εν τέλει εύρεσης εργασίας, να είναι πολύ μεγάλες», και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν προς μια κατεύθυνση ωφέλειας όσο το δυνατόν περισσοτέρων ανέργων αλλά και εργοδοτών.