Η Merck Serono αναμένεται να μειώσει κατά το ήμισυ το ανθρώπινο δυναμικό της στην Ελβετία, κλείνοντας τα γραφεία της στη Γενεύη, έδρα του πρώην αρχηγείου της εταιρείας Serono, την οποία η Merck απέκτησε το 2006.

Η κίνηση, σύμφωνα με τους Financial Times, σηματοδοτεί την έναρξη μιας ευρύτερης παγκόσμιας αναδιάρθρωσης του ομίλου. Η Merck θα καταργήσει πάνω από 500 θέσεις εργασίας και θα μεταφέρει τα υπόλοιπα 750 άτομα από το προσωπικό του γραφείου στην έδρα της στο Darmstadt της Γερμανίας, στο Πεκίνο και στη Βοστόνη. Παράλληλα, θα περικόψει και άλλες θέσεις από τις 2.000 συνολικά που υπάρχουν σε δραστηριότητές της στην Ελβετία.

Ο Stefan Oschmann, επικεφαλής φαρμακευτικών προϊόντων της Merck Serono, δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες για το μέγεθος των περικοπών στις θέσεις της Merck Serono σε άλλες χώρες, αλλά είπε ότι η εταιρεία θα διατηρήσει τη θέση της στα βιολογικά και ογκολογικά φάρμακα, στις θεραπείες γονιμότητας, ενώ έχει ήδη αποσυρθεί από την ανάπτυξη νέων φαρμάκων για τη θεραπεία της νόσου του Alzheimer και της νόσου Πάρκινσον.