Δύο νέα βραβεία έλαβε η ΜΕΒΓΑΛ τον Μάρτιο διαμέσου της Προέδρου της, Μαίρης Χαζάκου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο πλαίσιο της οποίας διοργανώθηκαν εκδηλώσεις με θέμα τις γυναικείες προσωπικότητες που έχουν ξεχωρίσει με τη δράση τους. Έτσι, την Δευτέρα 20 Μαρτίου ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς & Νήσων διοργάνωσε την 6η Γιορτή της Γυναίκας, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», βάζοντας στο επίκεντρο αξιόλογες γυναίκες σε θέσεις ευθύνης.

Η Μ. Χατζάκου έλαβε τιμητικό έπαινο για την κοινωνική υπευθυνότητα της ΜΕΒΓΑΛ, «που υλοποιεί πρωτοπόρες δράσεις από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, το 1950, καθώς η εταιρεία είναι δίπλα στους 650 εργαζόμενους της μεγάλης οικογένειας ΜΕΒΓΑΛ (οικονομική ενίσχυση 1000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, 1000 ευρώ για όλα τα παιδιά εργαζομένων που σπουδάζουν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση κ.α.), την τοπική κοινωνία, τις ευάλωτες ομάδες και στηρίζει πληθώρα ενεργειών μέσω του προγράμματος “Αγάπης Έργα ΜΕΒΓΑΛ”».

Η δεύτερη βράβευση έγινε στο 2ο  Συνέδριο Γυναικών του Business Review, με θέμα «Σύγχρονες γυναίκες/Πετυχημένες Managers», που ασχολήθηκε με θέματα γυναικείας επιχειρηματικότητας. Η Πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ ως μία από τις λίγες γυναίκες που κατέχουν ηγετική θέση στον ελλαδικό επιχειρηματικό κόσμο, βραβεύτηκε για την επιτυχημένη της δράση στον τομέα της βιομηχανίας και για την προσφορά της στην κοινωνία με τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο σχετικής της ανακοίνωσης, η ΜΕΒΓΑΛ επισημαίνει ότι το ποσοστό των γυναικών σε διευθυντικές της θέσεις είναι στο 36%, υψηλότερο από το μέσο όρο της Ελλάδας, ενώ στη λειτουργία της εταιρείας περιλαμβάνονται πολλές πρακτικές που υποστηρίζουν την συμπερίληψη, τη μητρότητα και την οικογένεια.