Η Microsoft Ελλάδας, στο πλαίσιο της προώθησης των ψηφιακών δεξιοτήτων και συμβάλλοντας στο διάλογο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, διοργάνωσε την εκδήλωση «Digital Skills: Building the Future of Work in Greece».

Ειδικότερα, η εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, ήταν μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ αντιπροσώπων τόσο του Δημόσιου τομέα, όσο και του ιδιωτικού, γύρω από το επίκαιρο θέμα των ψηφιακών δεξιοτήτων και πώς αυτές διαμορφώνουν τόσο το παρόν, όσο και το μέλλον της εργασίας, άρα κατ’ επέκταση και της εργασιακής αγοράς στην Ελλάδα.

Αφορμή για τη συζήτηση στάθηκε η παρουσίαση της έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία IDC για λογαριασμό της Microsoft, που διεξήχθη την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου 2019 στην Τσεχία, στην Ελλάδα, στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, στη Ρουμανία και στη Ρωσία και απεικονίζει την παρούσα κατάσταση των ψηφιακών δεξιοτήτων σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Σημειώνεται, τέλος, ότι τη συζήτηση συντόνιζε ο Θ. Γεωργακόπουλος, Διευθυντής Περιεχομένου του μη-κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού διαΝΕΟσις.