Το 92% των επιχειρήσεων αναφέρουν ότι έχουν υποστεί μετασχηματισμό πρόσφατα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της Microsoft, σε συνεργασία με τον καθηγητή Michael Parke του London Business School.

Ένα από τους λόγους αυτού του φαινομένου αναφέρεται πως συνιστά η εξέλιξη της τεχνολογίας, αφού καινοτομίες όπως το cloud και η τεχνητή νοημοσύνη βοηθούν τις εταιρείες να αναπτυχθούν, να προωθήσουν τις αποδόσεις τους και να προβούν σε πιο ευφυείς αποφάσεις, με νέες ευκαιρίες, αλλά και ανταγωνιστικές απειλές, να μπορούν να προκύψουν καθημερινά για έναν ηγέτη επιχείρησης. Εντούτοις, η μεγαλύτερη πρόκληση για τους επικεφαλής στη διαδικασία του μετασχηματισμού είναι η εταιρική κουλτούρα.

Συγκεκριμένα, εταιρείες που κρίθηκε ότι έχουν «κουλτούρα καινοτομίας», δηλαδή εταιρική κουλτούρα όπου οι καινούριες ιδέες είναι ευπρόσδεκτες και υποστηρίζονται, είχαν διπλάσια πιθανότητα επίτευξης διψήφιου ποσοστού ανάπτυξης, ενώ κερδίζουν και στον «πόλεμο» των ταλέντων, μιας και η πλειοψηφία των εργαζομένων σε αυτούς (86%) σχεδιάζουν να παραμείνουν στην εργασία τους, σε αντίθεση με το 75% των εργαζομένων σε εταιρείες με κουλτούρα λιγότερο εστιασμένη στην καινοτομία.