Στην κορυφή των 100 καλύτερων «Corporate Citizens» στην ετήσια λίστα του περιοδικού Corporate Responsibility βρέθηκε η Microsoft, στην οποία και απονεμήθηκε το Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στις ΗΠΑ για το 2015.

Η εταιρεία, όχι μόνο ανταποκρίθηκε στα περισσότερα των 300 κριτηρίων αξιολόγησης, αλλά διακρίθηκε και για την ποικιλία των υπεύθυνων και διαφανών επιχειρηματικών και εταιρικών πολιτικών της, με ιδιαίτερη έμφαση στις συνθήκες εργασίας, καθώς είναι ένας από του πρώτους οργανισμούς που προσέφεραν ευέλικτο ωράριο εργασίας, οικογενειακά επιδόματα και άδεια λόγω πένθους.

Σημειώνεται ότι στη χώρα μας το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα FIT4JOBS, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS), συνεχίζεται και φέτος στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του παγκόσμιου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Microsoft YouthSpark». Απευθύνεται σε άνεργους σε όλη την Ελλάδα και τους παρέχει τη δυνατότητα κατάρτισης διάρκειας 180 ωρών σε τεχνολογίες Microsoft.

Στο πρόγραμμα μπορούν να πάρουν μέρος και οι εργοδότες οι οποίοι απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας και επιθυμούν να προχωρήσουν σε αντιστοιχίες προσλήψεις.