Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κινητοποιήσεις τους εργαζόμενους, προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα και να υλοποιούν τις συμπεριφορές που επιθυμείς;
Γράφει ο Alexandros Papanaoum, Peak Performance Coach & Tiny Habits Expert, ThrivingLife4U

Φωνές, πίεση και απειλές ή pep talks, μπόνους απόδοσης και χαρούμενο εργασιακό περιβάλλον. Τόσοι πολλοί τρόποι ακούγονται για το πώς να ανεβάσεις το κίνητρο ενός εργαζόμενου. Κάποιοι πετυχαίνουν, άλλοι αποτυγχάνουν παταγωδώς. Είναι όμως το κίνητρο αυτό που χρειάζεται αλλαγή στην πραγματικότητα;

Όταν βλέπουμε κάποιον να μην βάζει σε πράξη συμπεριφορές που επιθυμούμε, η πρώτη μας αντίδραση είναι ότι έχει θέμα κινήτρου. Βαριέται, δεν θεωρεί ότι είναι σωστή κίνηση, δεν καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι αυτό που ζητάμε, φοβάται κάτι, δεν θέλει να το κάνει. Αυτές είναι οι συνήθεις σκέψεις μας και αποφαινόμενοι ότι εκεί είναι το πρόβλημα, ψάχνουμε λύσεις γύρω από αυτό.

Όπως λέει και ο BJ Fogg στο βιβλίο του «Μικρές Συνήθειες», το κίνητρο είναι σαν ένας γλεντζές φίλος, εξαιρετικός για μια νύχτα με χαρές και πανηγύρια, αλλά δεν μπορείς να βασιστείς πάνω του για να σε πάει στο αεροδρόμιο την επόμενη μέρα το πρωί. Από τη φύση του, το κίνητρο είναι ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κύμα. Επομένως, το να συγκεντρωθείς ως υφιστάμενος στην αύξηση του κινήτρου σε τοποθετεί σε έναν φαύλο κύκλο που κλέβει τον χρόνο σου από άλλες δραστηριότητες, γιατί πάντα, αργά η γρήγορα, θα χρειάζεται να το ανατροφοδοτήσεις.

Το κίνητρο δεν είναι η αφετηρία για την αλλαγή της συμπεριφοράς και το πώς μπορείς να φέρεις τις αλλαγές που επιθυμείς με έναν πολύ πιο αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο. Στο βιβλίο «Μικρές Συνήθειες» θα μάθεις ακριβώς πώς να ανακαλύπτεις με μία βήμα προς βήμα διαδικασία τους πραγματικούς λόγους που ένας εργαζόμενος δεν βάζει σε πράξη μία συμπεριφορά, πώς λειτουργεί πραγματικά η δημιουργία των συνηθειών πέρα από τις χιλιοειπωμένες θεωρίες, πώς να δημιουργήσεις τις αλλαγές που επιθυμείς σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και πώς να επιφέρεις μακροπρόθεσμες, βιώσιμες αλλαγές σε ολόκληρες ομάδες με μία συστηματική βήμα βήμα διαδικασία.