Οι εργαζόμενοι στην Tokyo Electric Power (Tepco) συμφώνησαν στην πρόταση της διοίκησης για μείωση των μισθών τους μέχρι και 25%, με τη λογική της ευθύνης που έχει η εταιρεία για τη χειρότερη πυρηνική κρίση μετά από το Chernobyl, ανακοίνωσε το σωματείο τους.

«Τα περισσότερα μέλη μας δεν έφεραν αντίρρηση στη μείωση των μισθών, αναλογιζόμενοι την κατάσταση στην εταιρεία και τις επιδράσεις στην κοινωνία από το πυρηνικό ατύχημα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του εργατικού συνδικάτου της εταιρείας, Koji Sakata.

«Η Tepco αντιμετωπίζει μια κατάσταση στην οποία δεν έχει βρεθεί καμία ιαπωνική εταιρεία στο παρελθόν. Σε δύσκολες χρηματοοικονομικές συνθήκες, οι ιαπωνικές εταιρείες πραγματοποιούν συζητήσεις μεταξύ εργαζόμενων και διοίκησης για τους μισθούς. Οι εταιρείες συνήθως βάζουν ως προτεραιότητα την προστασία των εργατικών θέσεων», σχολιάζει ο Keiichiro Hamaguchi, διευθυντής έρευνας στο Japan Institute for Labor Policy and Training. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Tepco, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Tsunehisa Katsumata και ο επικεφαλής Masataka Shimizu, θα δεχθούν μείωση αποδοχών 50%.

Πηγή: www.capital.gr