Αγνόησε την αντίξοη οικονομική συγκυρία η γερμανική αγορά εργασίας, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, καθώς ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε, τον Οκτώβριο, κάτω από τα 3 εκατομμύρια για πρώτη φορά τα τελευταία 16 χρόνια.

Πάντως, σύμφωνα με οικονομολόγους η επιδείνωση είναι αναπόφευκτη.

Τα στοιχεία, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας, έδειξαν ότι μετά τη μείωση κατά 29.000 άτομα που σημειώθηκε το Σεπτέμβριο, ο αριθμός των Γερμανών ανέργων σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση μειώθηκε τον Οκτώβριο κατά 26.000 και υποχώρησε στα 3,151 εκατ. Σε αυτή τη βάση, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 7,2% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού.

Ωστόσο, τα στοιχεία σε μη εποχικά προσαρμοσμένη βάση έδειξαν ότι ο αριθμός των Γερμανών ανέργων μειώθηκε κατά 84.000, υποχωρώντας στα 2,997 εκατ.

Ήταν το Νοέμβριο του 1992 που ο αριθμός των Γερμανών ανέργων είχε, για τελευταία φορά, υποχωρήσει κάτω από το ιδιαίτερα συμβολικό για το δημόσιο διάλογο στη Γερμανία όριο των 3 εκατομμυρίων.

«Η επιβράδυνση του αναπτυξιακού ρυθμού της οικονομίας και η χρηματοοικονομική κρίση δεν είχε ακόμη, τον Οκτώβριο, σοβαρές συνέπειες για την αγορά εργασίας», τονίζεται στην ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας.

Πηγή: Emea Business Monitor