Οι επιτυχίες της MSD Ελλάδας στο χώρο του ανθρώπινου δυναμικού διαδέχονται η μία την άλλη. H εταιρεία μας βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τον οργανισμό Great Place to Work ως Best Work Place 2016, λαμβάνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες στις κατηγορίες της υπερηφάνειας, της αξιοπιστίας και του σεβασμού. που εμπνέει στους εργαζόμενους.

Η βράβευση αυτή μας γεμίζει με υπερηφάνεια και αισιοδοξία, καθώς – εκτός των άλλων – συμπίπτει με τη συμπλήρωση 125 ετών λειτουργίας της MSD. Στο πέρασμα όλων αυτών των χρόνων, τηρήθηκε απαρέγκλιτα μία αρχή: ο ανθρώπινος παράγοντας να αποτελεί τον κύριο οδηγό των στόχων και των ενεργειών μας. Όραμα της MSD είναι να πρωταγωνιστεί και να οδηγεί τις εξελίξεις, επιδεικνύοντας αμέριστο ενδιαφέρον και αλληλεγγύη, με σκοπό να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων στην Ελλάδα -σε πολλαπλά επίπεδα- από την παροχή καινοτόμων θεραπειών για τους ασθενείς έως τη δημιουργία ενός άριστου εργασιακού περιβάλλοντος.

Οι υψηλοί αυτοί στόχοι, με το έντονα αλτρουιστικό αποτύπωμα, δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους εργαζόμενους της MSD Ελλάδας. Η συμμετοχή όλων μας στις πολιτικές της εταιρείας είναι ζωτική. Στην αρχή του 2015, η ομάδα διοίκησης της εταιρείας συζήτησε με τους εργαζόμενους το όραμα της MSD και όλοι οι εργαζόμενοι ανά τμήμα, κλήθηκαν να εξειδικεύσουν τις δράσεις για την εφαρμογή του οράματος στα επιμέρους τμήματα της εταιρείας. Από τη δημιουργική και πρωτοποριακή αυτή διαδικασία προέκυψε ένα πρόγραμμα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς, τόσο για τους συνανθρώπους μας όσο και για τους ίδιους τους ανθρώπους της MSD. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν σε εθελοντικές δράσεις για το Χαμόγελο του Παιδιού και επισκέφτηκαν μονάδες του οργανισμού σε όλη τη χώρα, προσφέροντας αμέριστη βοήθεια και αγάπη σε παιδιά που το έχουν μεγάλη ανάγκη.

Ομάδα εθελοντών ανέλαβε τον καθαρισμό 5όροφου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί ως Κοινωνική Κατοικία (House for all) από τους Γιατρούς του Κόσμου, για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη φιλοξενίας. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας έφτιαξαν οι ίδιοι και παρέδωσαν 27 ποδήλατα, 13 διακοσμητικούς πίνακες και 13 βιβλιοθήκες, τις οποίες γέμισαν με βιβλία για τα δωμάτια των παιδιών, ενώ προετοίμασαν και φαγητό για όλα τα παιδιά του Ορφανοτροφείου του Βόλου. Το κοινωνικό πρόσωπο της MSD όμως έχει και εσωτερικούς αποδέκτες.

Το καλοκαίρι του 2015, μεσούσης της οικονομικής και νομισματικής αβεβαιότητας, διοργανώθηκαν στην εταιρεία εβδομαδιαίες συναντήσεις με ανώτατα στελέχη και παρουσίαση της εικόνας του εξωτερικού περιβάλλοντος. Υπήρχε στήριξη, συναισθηματική και οικονομική, σε όποιον εργαζόμενο της MSD την είχε ανάγκη καθώς και ένα κλίμα αλληλεγγύης, το οποίο προσέφερε ηρεμία και ψυχραιμία. Εξασφαλίσθηκε ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα ρευστότητας κατά την περίοδο εισαγωγής των capital controls.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν, εξαιρετικές πρωτοβουλίες, από την ομάδα εργαζομένων «BEST», με στόχο την ισορροπία του ισοζυγίου προσωπικής – επαγγελματικής ζωής για τους εργαζόμενους της MSD και αυτό κατέστη εφικτό, τόσο με τη στήριξή τους στις καθημερινές τους υποχρεώσεις (καθαριστήριο, επιδιόρθωση ρούχων και υποδημάτων κλπ) όσο και με την προσφορά υπηρεσιών για τη βελτίωση της προσωπικής τους ζωής (παρουσία διαιτολόγου στο γραφείο, πρόγραμμα pilates, κάλυψη συνδρομής γυμναστηρίου, ετήσιο check up, συνταξιοδοτικό πρόγραμμα κ.λπ).

Ποια είναι η MSD
Εδώ και 125 χρόνια, η MSD αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στη φροντίδα υγείας με βασικό σκοπό να βοηθάει τον κόσμο να είναι καλά. Η MSD ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2010 απασχολώντας σήμερα περισσότερους από 250 υπαλλήλους και έχει ως όραμα να οδηγεί τις εξελίξεις για να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων στην Ελλάδα. Η ονομασία MSD είναι το εμπορικό σήμα της Merck & Co., Inc., Kenilworth, Ν.J., ΗΠΑ. Μέσω συνταγογραφούμενων φαρμάκων, εμβολίων, βιολογικών θεραπειών και προϊόντων υγείας των ζώων, συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας σε περισσότερες από 140 χώρες στον κόσμο, με σκοπό την παροχή καινοτόμων λύσεων για την υγεία. Δέσμευση της MSD, είναι η αύξηση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω πολιτικών που διευρύνουν την κάλυψη ασθενών, προγραμμάτων και συνεργασιών. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.gr.