Η Mytilineos Energy & Metals υποστήριξε για 3η χρονιά, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο» του Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, σε σχολεία της Αττικής και της Λαμίας. Mε την πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκαν 90 ομιλίες, σε 71 σχολεία και σε 4.918 μαθητές/τριες.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Π., Αθηνά Κρητικού, «το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο” μας δίνει τη δυνατότητα να αφουγκραστούμε τον παλμό της κοινωνίας σε ό,τι αφορά τις έννοιες της συμπερίληψης, της προσβασιμότητας, της κοινωνικής αποδοχής, της ισότητας και των ίσων ευκαιριών. Μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να καταρρίψουμε στερεότυπα και προκαταλήψεις για τα ανάπηρα άτομα, να περιηγηθούμε στα σχολεία, να μιλήσουμε με πολλούς μικρούς και μεγάλους και να εξετάσουμε πώς μπορεί η κοινωνία μας να γίνει πιο ανθρώπινη & φιλική για όλους/όλες».

Η υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας από την Mytilineos Energy & Metals υλοποιείται στο πλαίσιο των στρατηγικών συμπράξεων η εταιρεία που αναπτύσσει με σημαντικούς κοινωνικούς φορείς για την επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Στόχοι 10 και 17).