«Τι είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας; Είναι ένα εργαλείο το οποίο θωρακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων» ανέφερε η νέα Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι το μέτρο το είχε ζητήσει η ίδια η ΓΣΕΕ. «Για να ξέρουμε πραγματικά πόσο χρόνο δουλεύει ο εργαζόμενος και να αμείβεται για αυτόν τον χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, το μέτρο είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια με τις τράπεζες, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις, με την εισαγωγή 150.000 εργαζομένων στο μέτρο αυτό, ενώ από 1η Ιανουαρίου ξεκίνησε η εφαρμογή του πιλοτικά σε βιομηχανία και λιανεμπόριο και από 1 η Ιουλίου η πλήρης εφαρμογή της κάρτας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο που αφορά περίπου 600.000 επιπλέον εργαζόμενους.

«Άρα προστίθενται περίπου 600.000 εργαζόμενοι στο προστατευτικό αυτό μέτρο της ψηφιακής κάρτας εργασίας» δήλωσε. Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι με το μέτρο αυτό χαρίζεται μία ώρα εργασίας στη βιομηχανία, απάντησε ότι σύμφωνα με νομολογία του Αρείου Πάγου από το 1965, ο χρόνος προετοιμασίας δεν λογίζεται ως χρόνος εργασίας και τη συγκεκριμένη νομολογία εφαρμόζει και η Επιθεώρηση Εργασίας, «συνεπώς δεν αλλάζει απολύτως τίποτα σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση». Αναφορικά με την επέκταση του μέτρου στον τουρισμό και την εστίαση, υπογράμμισε ότι θα προηγηθεί ένας πολύ αναλυτικός διάλογος με όλους τους φορείς των συγκεκριμένων κλάδων, ενώ αναφορικά με την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας τόνισε ότι εισπράττονται πλέον πρόστιμα άνω των 40 εκατ. ευρώ ετησίως από τους ελέγχους που γίνονται από την Επιθεώρηση Εργασίας.

«Ψευδείς οι αναφορές για 6ημερη εργασία»
Επιπλέον, η Ν. Κεραμέως χαρακτήρισε ψευδείς τις αναφορές για 6ημερη εργασία, καθώς, όπως είπε, δεν αλλάζει επ’ ουδενί ο κανόνας της πενθήμερης εργασίας, απλώς δίνεται κατ’ εξαίρεση η δυνατότητα σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις για μία ημέρα έκτακτης εργασίας. Υπενθύμισε δε, ότι παραμένει σε ισχύ η δυνατότητα και για τετραήμερη εργασία που έχει θεσπιστεί, καθώς και για άλλες ευέλικτες – για τους εργαζόμενους – μορφές εργασίας. Διευκρίνισε μάλιστα ότι το μέτρο αφορά μόνο επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας όπως για παράδειγμα εργοστάσια που έχουν συνεχή λειτουργία, συνεχή παραγωγή, κυλιόμενες βάρδιες και στα οποία παρατηρούνταν έλλειψη του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού για κάποιες από αυτές, για την 4η βάρδια συνήθως, και για αυτόν ακριβώς το λόγο προβλέφθηκε αυτή η δυνατότητα με αδρές αμοιβές υπέρ των εργαζομένων.

«Προβλέπεται αναγκαστικά και η ημερήσια ανάπαυση και η υποχρεωτική εβδομαδιαία ανάπαυση και πόσες ώρες συνολικά μπορείς να εργαστείς σε περίοδο αναφοράς τεσσάρων μηνών. Άρα όλες οι δικλείδες ασφαλείας είναι εκεί» είπε και πρόσθεσε ότι «στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης υπάρχει η δυνατότητα για έκτακτη μέρα εργασίας. Άρα η Ελλάδα δεν κάνει εδώ κάτι διαφορετικό». Τέλος, αναφερόμενη στον κοινωνικό διάλογο που έχει ξεκινήσει με όλους τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους η Υπουργός εργασίας έκανε λόγο για την ανάγκη σύναψης ενός νέου κοινωνικού συμφώνου εργασίας και σημείωσε ότι πλέον υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να τεθούν οι βάσεις για κάτι τέτοιο.