Να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τη χώρα μας με σκοπό τη σύναψη διμερούς συμφωνίας για τη χορήγηση βίζας διακοπών, με δικαίωμα εργασίας, (working holiday visas) προτίθεται η Αυστραλία.

Θα αφορά σε νέους και νέες ηλικίας 18-30 ετών. Την είδηση αποκάλυψε μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS ο πρόεδρος της ελληνοορθόδοξης κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας, αντιπροσωπεία της οποίας συναντήθηκε με τον Αυστραλό υπουργό Μετανάστευσης. Η Αυστραλία θα θέσει το ζήτημα στις ελληνικές αρχές. Ο υπουργός είδε το θέμα θετικά και θα επιδιώξει να το συζητήσει με τις ελληνικές αρχές, σημείωσε ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Χάρης Δανάλης.

Όπως είπε, ο Αυστραλός υπουργός βρίσκει λογικό και δίκαιο το να συναφθεί μια συμφωνία και με την Ελλάδα καθώς ανάλογες συμφωνίες υπάρχουν και με άλλες χώρες. Η Ελλάδα, είπε ο υπουργός στον Χ. Δανάλη, δεν το έχει ζητήσει επίσημα, αλλά ο ίδιος θα ξεκινήσει την προσπάθεια αυτή, βάζοντας το υπουργείο του να επικοινωνήσει με τις ομόλογες ελληνικές αρχές. Ο Χ. Δανάλης είπε ότι στη συζήτηση ο υπουργός αποκάλυψε ότι και πριν από περίπου δέκα χρόνια είχε τεθεί και πάλι το θέμα αυτό, αλλά η πρωτοβουλία σκόνταψε στο ότι η Ελλάδα, ήθελε η συμφωνία να ισχύει μόνο για τους Έλληνες υπηκόους προς την Αυστραλία και όχι το αντίστροφο.