Σε περαιτέρω μείωση του προσωπικού του ΟΤΕ σχεδιάζει να προβεί η κυβέρνηση, με τη διοίκηση του Οργανισμού να επεξεργάζεται ήδη σχέδιο νέας εθελουσίας εξόδου, στην οποία όμως θα υποδειχθούν οι συμμετέχοντες, ώστε να είναι στοχευμένη.

Το νέο πρόγραμμα, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο επιχειρησιακό σχέδιο που έχει συνταχθεί, θα αφορά σε περίπου 2.000 άτομα, ενώ σ’ αυτό πιθανότατα θα ενταχθούν και οι 630 εργαζόμενοι που έμειναν εκτός της προηγούμενης εθελουσίας εξόδου των 4.800 υπαλλήλων πριν από περίπου τρία χρόνια.

«Αγκάθι» στην εφαρμογή της νέας εθελουσίας θεωρείται το γεγονός ότι για να προχωρήσει απαιτείται σχετική νομοθετική ρύθμιση η οποία θα αίρει τη «μονιμότητα» στους παλαιότερος υπαλλήλους, δεδομένου ότι στόχος της διοίκησης είναι στο πρόγραμμα να ενταχθούν οι θεωρούμενοι ως «πλεονάζοντες».

Ήδη οι επικεφαλής των διευθύνσεων του ΟΤΕ έχουν κληθεί να συντάξουν προτάσεις σχετικά με το πόσοι και ποιοι θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από τον Οργανισμό χωρίς αυτός να υποστεί πλήγμα στην αποδοτικότητά του. Ταυτόχρονα, θα χρειαστεί και η υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους εργαζομένους.

Το νέο πρόγραμμα υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περί τα 300 εκατομμύρια ευρώ, καθώς στελέχη της κυβέρνησης διαμηνύουν ότι «θα είναι λιγότερο γενναιόδωρο από το προηγούμενο». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κάθε εργαζόμενος που αποχωρεί θα λαμβάνει αποζημίωση, αλλά και το ποσό της σύνταξης που θα του αναλογούσε αν παρέμενε, δηλαδή μεταξύ 150.000 και 160.000 ευρώ, όταν στο προηγούμενο πρόγραμμα το ποσό αυτό ήταν 220.000 ευρώ.

Πηγή: Έθνος